ibanez

2018.10.11. 11:30

Tatabánya ifjú gitárhőse megint olyat pengetett, hogy az díjat ért

A 11 éves tatabányai Bartal Dániel különdíjas lett az „IMPRESS BOBO”elnevezésű gitáros versenyen.

S. G.

Forrás: Beküldött fotó

A végső megmérettetést a Budapest Music Expo keretein belül az IBANEZ magyarországi képviseletének standján rendezték, a döntőbe jutott gitárosok között volt Dani, a tatabányai Sárberki Általános Iskola hatodik osztályos tanulója is.

A versenyre szeptember végéig lehetett jelentkezni egy, a Facebookra feltöltött rövid gitáros videóval. A fődíj egy Ibanez RGDIX6PB-SKB Iron Label gitár volt.

– Nehéz volt kiválasztani a győztest, mert mindenki nagyon jól játszott – mondta a díjátadó után Bodor Máté, az Alestorm együttes szólógitárosa, hivatalos IBANEZ endorser. – Figyelembe véve a technikai tudás mellett a saját dalszerzést, az egyedi játékmódot, a választásom Barkóczi Bencére esett. Az előadások alatt azt éreztem, valahogy segítenem kell a legifjabb versenyzőnket, Bartal Danit, aki rendkívül meggyőző volt, annak ellenére, hogy még csak 11 éves! Úgy döntöttem, hogy különdíjként odaadom neki az egyik saját gitáromat – tette hozzá.

A fődíj mellett így egy meglepetés díjat is átadtak és Bodor Máté RGDIR6M-LBM prestige dealer modell gitárját Bartal Dani hozhatta haza, Tatabányára.

Fotó: Beküldött fotó

Dani három éve zenél, gitározik. Mellette vloggerkedik, és már követői is vannak, akik saját YouTube csatornáján nyomon követhetik alkalmanként megjelenített beszámolóit.

– Nagyon örülök a lehetőségnek és a gitárnak. Egy héttel a nevezés előtt jutott el hozzám információ a versenyről. Már az is hihetetlen volt, amikor megtudtam, hogy a legjobb négybe bekerültem és élőben is játszhatok az IBANEZ standon. Az pedig, hogy előadásom másoknak is tetszett, fantasztikus érzés! Ezúton is köszönöm a felkészítést gitár tanáromnak, Kállai Jánosnak. – mondta boldogan Bartal Dani.

A fiatal gitáros egyébként korábban a Metallica Fade To Black című dalának gitárszólóját is eljátszotta, nem is akárhogyan.

Címkék#bartal dani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában