tagcsere

2018.05.30. 17:42

Új énekesnővel folytatja a tatabányai Ideas (videó)

Csaknem negyedszázada játszik szimfonikus metalt az Ideas, amelynek dalait az utóbbi években Kun Anita tolmácsolásában hallhatták a rajongók. A napokban azonban bejelentették: Anita helyett a Sorroniában megismert Király Annával folytatják.

kemma.hu

Ideas (b-j): Király Anna énekesnő, Preil Tibor gitáros, Torma Mihály basszusgitáros, Seres Krisztián gitáros, Békési László dobos

Forrás: Ideas

– Egy új és izgalmas fejezet kezdődik most az Ideas történetében. Együtt elindulunk a következő nagylemez felé, a közös dalírást már el is kezdtük. Bár alapvető változást nem tervezünk a zenekar irányvonalában, de az biztos, hogy sok újdonságra számíthattok, rengeteg terv van a fejünkbenfogalmazott Facebook-oldalán a zenekar.

Az új énekesnőt egy akusztikus dallal mutatták be, amely a Till the End of Time címet viseli.

– Már Anna érkezése előtt feldemóztunk három új dalt. Ebből az egyik dal nagyon megragadta, és mivel már korábban is gondolkoztunk azon, hogy néhány dalunkból unplugged verziót készítünk, így ezt a dalt akusztikus hangszerelésűre vettük, Anna írt rá szöveget, és ezzel mutattuk be őt a rajongóknak – mondta a Kemma.hu-nak Preil Tibor, a csapat egyik gitárosa, fő dalszerzője.

– A zenei részeket továbbra is mi hangszeresek írjuk majd, Anna a szövegekért és az énekdallamokért lesz felelős – tette hozzá Tibcsy.

Ideas (b-j): Király Anna énekesnő, Preil Tibor gitáros, Torma Mihály basszusgitáros, Seres Krisztián gitáros, Békési László dobos. Fotó: Facebook/Ideas

A csapat egy új projekten kezdett dolgozni az új énekesnővel, amelyhez már el is kezdték rögzíteni a demókat. A legutóbbi Ideas-sorlemez, az Egység 2017-ben jelent meg a Nail Recordsnál – a tatabányai lemezbemutató koncerten a Kemma.hu is ott volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában