Tatabánya

2017.11.17. 15:39

Új helyen gyógyítják márciustól a felsőgallai gyerekeket

A tervek szerint márciustól új helyre költözik a felsőgallai gyermekrendelő, amelyet teljesen fel is újítanak. A beruházás mintegy 35 millió forintba kerül.

kemma.hu

Fotó: Mazán Tibor

A Felsőgallai Szolgáltatóháztól 300 méterre, a Szabadság tér 12. szám alatt található épületben már gőzerővel zajlanak a munkálatok, hogy mielőbb megtörténhessen a költözés. A teljes felújításon áteső új helyszín kétszer annyi területet, jobb elosztású tereket és korszerűbb körülményeket biztosít majd a rendelésre vagy tanácsadásra érkező családoknak.

Az egészségügyi alapellátás fejlesztése Tatabányán – I. ütem elnevezésű, 240 millió forint összértékű projekt keretében nem csak az önkormányzati tulajdonban lévő felsőgallai ingatlan újul meg és alakul át gyermekorvosi rendelővé, de ez a pályázat biztosítja a szükséges forrást a Gál István lakótelepi orvosi rendelők megújításához, valamint az újvárosi rendelő megépítéséhez is.

A munkálatok a tervek szerint márciusra befejeződnek, így jövő tavasszal már minden készen állhat arra, hogy immár itt fogadják az első kis betegeket.

További részletek a szombati 24 Órában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában