elismerés

2018.09.18. 18:23

Lovagkereszttel tüntették ki az esztergomi ügyvédet

Dr. Etter Ödön Sándort egy olyan jelmondat vezérli, amelyet sokan megfogadhatnának.

P. O. Z.

Dr. Etter Ödön Sándort egy olyan jelmondat vezérli, amelyet sokan megfogadhatnának.

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra

Dr. Etter Ödön Sándornak, a Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara elnökének több évtizedes, magas színvonalú szakmai és kamarai tevékenysége, valamint Esztergom közéletében betöltött szerepe elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök.

A díjazott az elismerést szeptember 17-én a Magyar Ügyvédi Kamara budapesti székházában vette át. A lovagkeresztet és a hozzá járó oklevelet Dr. Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő adta át az esztergomi patriótának.

Az ünnepségen Dr. Völner Pál többek között elmondta, hogy Dr. Etter Ödön Sándor ügyvédi pályafutása mellett több évtizede tevékeny szerepet vállalt Esztergomban, ahol városvédő egyesületet és kábeltelevíziót alapított, s ahová elsőként javasolta, hogy az alkotmánybíróság helyet kapjon. A díjazott a következő jelmondatot idézve vette át az elismerést:

„többet kell tenni mindig, mint a kötelesség”.

Dr. Etter Ödön Sándor a Lovagkereszttel (Fotó: Pöltl Oxi Zoltán/24 Óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában