Közlekedés

2024.05.20. 08:58

Indul az útfelújítás, részlegesen lezárják a tatai utcát

Kedden lezárják Tatán a Várkanyar egy részét. Az útfelújítás miatt jelzőlámpák fogják irányítani az autósokat.

Goletz-DeáK Viktória

Elkezdik aszfaltozni a Várkanyart Tatán május 21-én, kedden. Az útfelújítás alatt a Cifra malomnál lévő hídtól a Nepomuki Szent János szoborig számíthatnak lezárásra az autósok.

Kedden lezárják tatán a Váralja utca egy részét. Az útfelújítás miatt jelzőlámpák fogják irányítani az autósokat.
Kedden részlegesen lezárják Tatán a Várkanyar egy részét, elkezdik az útfelújítást
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az utca a kivitelezés ideje alatt autóval 07 és 17 óra között részlegesen lesz megközelíthető. 

Kezdődik az útfelújítás

A lezárást táblákkal, illetve szalagozással előre jelzik. A közúton jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy sáv lesz járható, az építési munkákat folyamatosan végzik. Arra kérik az autósokat, hogy a kihelyezett jelzéseket fokozottan figyeljék, és az érintett szakaszokat a kivitelezési időszakban hagyják szabadon.

Mint arról korábban beszámoltunk, Tatán a Várkanyar és a Fényes fasor egy része is megújulhat. Bár nem az egész utca fog új aszfaltot kapni, az autósoknak mégis hatalmas könnyebbség lesz a felújított úton közlekedni. 
– A belterületi kerékpárút a Várkanyaron keresztül fog haladni, hogy a Fényes fasor végén csatlakozzon a dunaalmási kerékpárúthoz. Ez a beruházás már elkezdődött az Új út–Fényes fasor–Oroszlányi út kereszteződésében épülő körforgalommal, ami a biztonságos átjutáshoz szükséges. Azt szeretnénk, ha a kerékpárút többi szakasza is biztonságosabb és kényelmesebb lenne az autósok és a kerékpárosok számára. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a két rossz állapotú érintett út egy részét saját önerőből felújítja – magyarázta korábban a Kemma.hu-nak Michl József polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában