Természetjárás

2024.04.10. 10:20

Hagyományteremtő túrán ismerkedhetnek Tata és környéke értékeivel

Hagyományteremtő céllal szerveznek eseményt a kőkútisok Tatán. A Viator túrán három hosszúságú távra várják a kirándulni vágyókat.

Goletz-DeáK Viktória

A Kőkúti Sasok természetjáró-szakosztálya hagyományteremtő céllal szervezi meg Tatán a Viator túrákat május 11-én, három távon, 15, 25 és 55 kilométeren – írták Tata közösségi oldalán. A különböző távokon többek között Tata nevezetességeivel és a környék értékeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Hagyományteremtő céllal szerveznek eseményt a kőkútisok Tatán. A Viator túrán három hosszúságú távra várják a kirándulni vágyókat.
A Viator túrán többek között  a Fényes-tanösvény csodáit is megismerhetik a résztvevők
Fotó: Sz. A.  / Forrás: Kemma.hu

A Viator túrán három táv indul

  • A 15-ös táv könnyen teljesíthető, gyakorlatilag egy természeti és kulturális séta a városban, kimondottan kezdőknek, családosoknak, akik most ismerkednek a túrázással.
  • A 25 kilométer már nagyobb erőkifejtést igényel, aki ezt választja, megismerkedhet Tata eddig nem látott részeivel, ráadásul ez az útvonal áthalad a Fényes Tanösvényen is.
  • A leghosszabb túra az 55 kilométeres, amely Tata–Szomód–Dunaalmás–Neszmély–Dunaszentmiklós –tardosi vörösmárvány bánya–Tardos–Baj útvonalon fog haladni.

    Mint írták: a Kőkúti Általános Iskolánál lesz a rajt és a cél is, mivel könnyen megközelíthető, parkolási és átöltözési lehetőséget, mosdót, csomagmegőrzést biztosítanak, emellett frissítő pontokkal is készülnek a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában