Fűrészek

2024.04.23. 11:59

Országos Fakitermelő Bajnokság részese volt Császár

Ismét Császár adott otthont a regionális elődöntőnek, megvédték címüket a bajnaiak. Az Országos Fakitermelő Bajnokság versenyszámait nem először láthatták a Bakonyalján.

Kemma.hu

A XXII. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális elődöntőjét tartották meg ismét Császáron.

Országos Fakitermelő Bajnokság regionális elődöntője Császáron
Az Országos Fakitermelő Bajnokság regionális elődöntője Császáron
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– 2016 óta van Császáron ez a versenysorozat, egyedül a koronavírus-járvány alatt nem itt tartottuk, illetve tavaly Sopronban volt. Településünk erdőségekben nagyon gazdag, ráadásul az Egresi-rét igazán gyönyörű, hogy egy ilyen versenyt megrendezzünk – emelte ki Beke Gyöngyi, Császár polgármestere.

Az összecsapáson kilenc csapat indult, és a legjobb öt csapat jutott be a szeptemberi országos döntőbe.

– Az egyik megmérettetés az épített versenypályán zajlott, a másik meg a szerelés. De minden csapat kétszer teljesítette. A bírók és a pontösszesítők erdész kollégák voltak – mondta el a kemma.hu-nak Boglári Zoltán, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Vértesi Helyi Csoportjának titkára.

Az Országos Fakitermelő Bajnokság a tapasztalatcserére is kiváló

Az idei versenyen a legkevesebb büntetőpontot a Bajnai Erdészet & Alba Berkenye Kft. & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság kapta, így méltán védték meg 2022-es bajnoki címüket. A tavalyi esztendőben az országos fináléban a harmadik helyen végeztek. A császári verseny erejét az is jól mutatja, hogy a Mosonmagyaróvári Tűzoltók és a Hanyi Hódok is rendre ott vannak a legjobbak közt országos viszonylatban is.  

A rendezvényen a régióban levő erdőgazdaságok, szakiskolák, katasztrófavédelmi igazgatóságok, szakkereskedések, fakitermelő vállalkozók csapatai mérhették össze erejüket a nyugati és közép-dunántúli régiókból. A verseny fő célja a fakitermelői munkakultúra népszerűsítése, ápolása, az ágazatban dolgozók kapcsolatépítése, a tapasztalatszerzés és az új technológiák megismerése mellett a munkabiztonságra való figyelemfelhívás volt.

A regionális elődöntő eredményei: 

  1. Bajnai Erdészet & Alba Berkenye Kft. & Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóság
  2. Hanyi Hódok
  3. Agrogold
  4. Tűzoltóság Móvár & Flex Fény Kft.
  5. Fakasgyepűi Erdészet
  6. Soproni Egyetem Favágói
  7. Roth DiákokCsászáriak & Észak-Vértesi Erdészeti Igazgatóság
  8. Kissék & Kollárék

A megnyitón Beke Gyöngyi polgármester mellett, Györök Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Taba Zsolt az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. képviseletében és Kancz Csaba, Komárom-Esztergom vármegye főispánja, valamint Szalay Árpád, az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom Vármegyei Területi Szervezetének elnöke és Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is köszöntötték a megjelenteket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában