Környezetvédelem

2024.04.23. 11:20

Táblával védik a „Lebegő” Platánt

Sokan játszótérnek nézik Tata egyik nevezetes fáját, a "Lebegő" Platánt. Most figyelmeztető táblát helyeztek ki, hogy óvják a platánt.

Kemma.hu

A város értékeit szeretné óvni a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. Többek között ezért is helyeztek ki egy figyelmeztető táblát a Cseke-tó partján lévő "Lebegő" Platánhoz. 

Sokan játszótérnek nézik Tata egyik nevezetes fáját, a "Lebegő" Platánt. Most figyelmeztető táblát helyeztek ki, hogy óvják a platánt.
A "Lebegő" Platán védelme miatt tettek ki figyelmeztető táblát 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A cég közösségi oldalán megosztott videóban számolt be arról, hogy sajnos muszáj volt táblát kitenni a Cseke-tavi nevezetesség mellé, mert sokan játszótérnek nézték a híres fát. 

Az Év fája volt a "Lebegő" Platán

– Ez a fa Tata egyik nevezetessége, amit 2022-ben a Csurgó-kút Egyesület benevezett az Év fája versenyre, amit meg is nyert. Sajnos sokan nem kímélik, rámásznak, ugrálnak rajta, ezért most egy figyelmeztető táblát helyeztünk el, reméljük javul a helyzet – mondta dr. Szerencsi Richárd, a cég ügyvezetője, aki szerint úgy is nagyszerű képeket lehet készíteni a csodálatos fáról, ha valaki nem mászik, vagy ül rá, hanem csak mellé áll. Kiemelte azt is, hogy a tábla elhelyezésénél külön figyeltek arra, hogy az semmilyen kárt ne okozzon a gyökérzetben, vagy a talajban.
– Arra kérek mindenkit, hogy aki erre jár, vigyázzon erre az értékünkre is, hogy még legalább 250 évig itt legyen – kérte a cégvezető. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában