Komárom-Esztergom vármegye

2024.04.11. 19:00

Programajánló péntekre

Pénteken is sok programot tartanak vármegyeszerte. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Bábolna

Író-olvasó találkozót rendeznek pénteken 17 órától a Bábolna Városi Könyvtárban. A vendég Kollár Betti író lesz.

Csép

A községi könyvtárban pénteken 17 órakor kezdődik a magyar költészet napi rendezvény. A résztvevőktől azt kérik: mondjunk vagy olvassunk verset!

Komárom

Útikalauz az önfoglalkoztatásról címmel jelent meg a közelmúltban Oplaznik Gabriella könyve. A kötet bemutatóját pénteken 17 órakor tartják a Mozaik − Könyvesbolt és Kávézóban.

Környe

A Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című vígjátékot tekinthetik meg az érdeklődők pénteken 15 órától a környei Művelődési Házban. A darabban Egyházi Géza, Nyertes Zsuzsa, Csengeri Attila, Várfi Sándor, Lengyel Eleonóra, Fogarassy Bernadett és Bodrogi Attila kapott szerepet.

Naszály

Pénteken 17 óra 30-tól folytatódik a felnőtteknek szóló ingyenes kézműves foglalkozás; mesefonó program a Művelődési Házban, Szénási Veronika vezetésével. A résztvevők a kereten szövés alapjaival ismerkedhetnek meg és szütyőt készíthetnek és persze ez alkalommal is mesél majd Szénási Veronika.

Nyergesújfalu

A magyar költészet napja alkalmából a Kaláka együttes ad koncertet pénteken a nyergesújfalui Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtárban. A rendezvény 18 órakor kezdődik.

Oroszlány

Április 12-19. között XXVI. alkalommal rendezik meg a Civileké a ház elnevezésű rendezvénysorozatot. A nyitónapon, pénteken 18 órától nyitja meg Fátrai Erzsébet Márta díszpolgár a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban az 50 éves a KFMKK című kiállítást. A magyar költészet napja alkalmából közreműködik a KaDarka Társulat megzenésített versekkel.

Tardos

Pénteken a Budapesti Operettszínház művészei lépnek fel a tardosi Művelődési házban. A Cintányéros cudar világ 18 órakor kezdődik.

Tata

− Pénteken 17 órától a Güntner Arénában tartja a Tavaszi Menner Gálát a tatai Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola. A hangversenyen fellépnek az iskola együttesei, zenekarai. A belépés díjtalan, de regisztrációs jegyhez kötött.

− A Kuny Domokos Múzeum és a TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgáló és Múzeum idén is megszervezi a földrajz éjszakájának programjait. Pénteken 18 órától a Kunyban 18 órától: 14 000 kilométer tapasztalatai Izlandon címmel Kürthy Dóra geológus előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd 19 óra 30-tól Óvakodj a mamuttól! címmel beszabaduló kalandjáték kezdődik. A játékra előzetes regisztráció szükséges: Telefon: 30/331-7511, e-mail: [email protected]. 20 órától a TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgáló és Múzeumban a megújult épületet lehet megtekinteni, illetve távcsöves bemutató is lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában