Jubileum

2024.04.19. 16:09

Ünnepeltek a máltaisok, akik minden komárominak példát mutatnak (fotók)

Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi nappali intézménye. Az ünnepségen a máltais gondozottak is műsort adtak.

Körtvélyfáy Dina

Az intézmény vezetője, Ravaszné Takács Márta köszöntötte a résztvevőket, majd Molnár Attila polgármester következett, aki a máltais összetartást dicsérte.

A máltais ellátottak színvonalas műsort adtak
A máltais ellátottak színvonalas műsort adtak
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

– Nem csak jubileumot, hanem az egész máltais közösséget is ünnepeljük – fogalmazott. – Hiába fejlődik egyre inkább a virtuális világ, nekünk fontos, hogy a valódi közösségek, értékek szerepét hangsúlyozzuk.

Köszönetet mondott emellett mindenkinek, akik segítik az intézmény megfelelő működését, valamint Ravaszné Takács Mártának, akinek szolgálatát tavaly Salkaházi Sára-díjjal ismerték el.

Horváth István, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának vezetője, idézte fel az intézmény létrejöttének történetét. Elmondta, 2001-ben jött a gondolat, hogy olyan foglalkoztatót hozzanak létre, amely segít a szociálisan és halmozottan hátrányos helyzetű embereknek. Erre társadalmi igény mutatkozott, ugyanis több szülő azzal kereste meg őket, szeretnék, ha fogyatékkal élő gyermekük legalább délelőttönként közösségben lehetne és hasznos tevékenységet végezhetne. Ez idő alatt a szülők pedig munkát tudnának vállalni. Az intézmény 2004-ben kezdte meg működését.

Bondor Lajos, a máltai Közép-Dunántúli régiójának vezetője a szeretetszolgálat kialakulásának történetét idézte fel. Úgy fogalmazott, az alapítók által elvetett magok mára már szárba szökkentek.

Nem elég csak megköszönni a máltais szolgálatot

Takács Ferenc plébános, a máltaisok lelki vezetője hangsúlyozta, Komáromban példaértékű a munka, amelyet a máltaisok végeznek, segítve ezzel az egyház munkáját is. Hozzátette, a szervezet nagy szeretettel fordul a fogyatékkal élőkhöz.

– Ezt a szolgálatot nem elég egyszerűen megköszönni, ennél sokkal többre van szükség – mondta Takács Ferenc. – Aki teheti, az ebbe a szolgálatba kapcsolódjon be!

Később Tonomár István önkéntes olvasta fel erre az alkalomra írt versét, majd a máltais gondozottak adták elő műsorukat. Később az ünnepeltek oklevelekkel köszönték meg, azoknak a munkáját, akik segítik működésüket. Zárásként László Kata és László Attila énekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában