Elismerés

2023.11.10. 11:30

Szociális segítők vehették át a Salkaházi Sára-díjakat a Csillagerődben

Vörösházi Tiborné Miklós Katalin és Ravaszné Takács Márta kapta idén a Salkaházi Sára-díjat, amelyet a Csillagerődben adtak át.

Körtvélyfáy Dina

Dr. Kreft-Horváth Loránd, Hajnal Dóra, dr. Molnár Attila, Vörösházi Tiborné Miklós Katalin, Ravaszné Takács Márta és Vajda Bence a díjátadó után

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Az önkormányzat minden évben elismeri a szociális munka napja alkalmából azokat, akik sokat tettek a város szociális ellátása területén. Dr. Molnár Attila polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki ezen a területen munkálkodik. Az elismerést ezúttal ketten vehették át, a méltatásokat dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző olvasta fel. 

Vörösházi Tiborné Miklós Katalin önkéntes szociális segítő Szőnyben született 1959-ben. Az általános iskolát Komáromban, a Klapka György Általános Iskolában végezte, majd tanulmányait Győrben, a Szamuely Tibor Gyors- és Gépíró Szakközépiskolában folytatta. 15 és fél évesen kezdett dolgozni a Lenfonó és Szövőipari vállalatnál, ahol a személyzeti osztály gyors- és gépírója lett. A Lengyár bezárásáig hűséges volt első munkahelyéhez. Ezután a Komáromi Földhivatalnál helyezkedett el, ahol nyugdíjba vonulásáig ingatlannyilvántartóként dolgozott. 

Nyugdíjazása után is fontosnak tartotta, hogy a közösség aktív tagja maradjon, aki tenni akar és tud ezekért a szervezetekért. Először a Komáromi Nyugdíjas Egyesület, majd a Komáromi Nőklub tagja lett. Utóbbi 2016-ban a klub vezető helyettesének választotta. Fontosnak tartja, hogy részt vegyenek a városban működő civil szervezetek, közösségek munkájában is. 

Reményt és szeretetet is adnak
A résztvevőket több önkormányzati képviselő is köszöntötte. Vajda Bence arról beszélt, a szociális munka szolgálat, amelynek számos nehéz és örömteli pillanata is van. Hajnal Dóra arra hívta fel a figyelmet, az ebben a szférában dolgozók minden erejükkel azon munkálkodnak, hogy szebbé tegyék embertársaik mindennapjait, ehhez pedig erősnek és támogatónak kell lenniük. Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester azt hangsúlyozta, a segítőszakmában dolgozók reményt és szeretet is adnak. Kitartást is kért a szociális szférában dolgozóktól, mert, mint mondta, mindegyikükre nagy szükség van. A díját­adást követően is folytatódott a program, ezúttal Kamarás Iván színész adott műsort, akit törött lába sem akadályozott meg abban, hogy jó hangulatot varázsoljon a nézőtérre. 

Ravaszné Takács Márta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálat intézményvezetője, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskola szociálpedagógia művelődésszervező szakán szerzett diplomát 2000-ben. 17 évig a gyermekvédelmi szakellátásban dolgozott, mint család- és utógondozó, nevelőszülői tanácsadó, majd mint szakmai vezető 2017-től a máltainál két évig terápiás munkatársként, majd 2020 szeptemberétől intézményvezetőként tevékenykedik. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gondozottaknak minél több élményben legyen részük. Az ellátottak problémáikkal, bizalommal fordulhatnak hozzá, mindig szakít időt arra, hogy meghallgassa őket és igyekszik megoldást találni a problémáikra. Türelmes, munkáját rendkívüli elhivatottsággal és alázattal végzi. 2023-ban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának éves közgyűlésén az ukrán válsághelyzetben mutatott helytállásának elismeréseként, a Szuverén Máltai Lovagrend által alapított Ukrán Segélyakció Érdeméremmel tüntették ki. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában