Tehetség

2024.04.09. 17:25

Kiállítás nyílt Gulya Panna alkotásaiból

Harminchét képkeret, de annál több alkotás. A Tatai Református Gimnázium végzős diákjának műveiből nyílt kiállítás.

Kemma.hu

Gulya Panna első kiállítása nyílt a Tatai Református Gimnáziumban. Az intézmény végzős tanulója izgatottan készült a kedd délelőttre.

Gulya Panna édesapjával, Gulya Róberttel a kiállítás megnyitóján
Gulya Panna édesapjával, Gulya Róberttel a kiállítás megnyitóján
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

– Nagyon furcsa volt látni a képeimet a falon. Főképp, hogy eddig az ágy alatt porosodtak – mondta lapunknak mosolyogva Gulya Panna.

A festmények, grafikák között a tizenkilenc éves lány korábbi alkotásai is helyet kaptak.

– Nehéz volt választani a munkáim közül, hogy melyek kapjanak itt helyet, harminchét képkeret került ki, de van olyan, amelyikben több kép is szerepel. Gyakorlatilag mindegyik korábbi alkotásom, a gimnáziumi éveim alatt készültek, jól felöleli ezt az időszakot.

Sokszínű kiállítás

A kiállított képek nagy része akvarell festékkel készült, de láthatunk grafittal készült tanulmányrajzokat is.

– Próbálkozom olajjal is, de úgy érzem, hogy az akvarell az, ami ezt a pasztelles világot ki tudja hozni, és szerintem ez jobban jellemzi az én művészetemet, a belső világomat.

Gulya Panna a Tatai Református Gimnázium utolsó éves tanulója, és természetesen a művészeti irányban tanulna tovább.

– A Magyar Képzőművészeti Egyetemre jelentkeztem, jelmeztervező-díszlettervező szakra. Nagyon nehéz döntés volt, hogy melyik irányba menjek, mert borzasztóan széles a kör a képzőművészeten belül. Nem mondom, hogy ezentúl nem fogok festeni, mert szerintem ez mindig bennem volt és bennem is lesz. De választani kellett, és a film, valamint a színház beszippantott. A ruhák és a jelmezek mindig nagyon érdekeltek. Remélem, hogy ez az álom valóra válik!

A tehetség bizonyára öröklődik, hiszen Panna édesapja, Gulya Róbert zeneszerző, aki legutóbb a Most vagy soha! zenei és dallamvilágát komponálta.

– Nagyon közel állunk egymáshoz. Amikor apukám megír egy hárompercnyi zenét, akkor édesanyám és én vagyunk az elsők, akiket megkér, hogy hallgassuk meg, mondjunk véleményt. Szerintem nagyon sok mindent örököltem édesapámtól, hangulatokban, gondolatokban.

Nem csak emberként, művészként is megértik egymást.

– Ahogyan ő az első, aki meghallgatja a zenémet, úgy én vagyok, aki megnézi először a képeit. Már mondhatnám azt is, hogy alkotótársak vagyunk. Remélem, hogy eljön az az idő, amikor majd látom a két Gulya nevet egy film stáblistáján felsorolva! Nagyon szép érzés lenne – emelte ki Gulya Róbert, a büszke édesapa.

Az alkotásokat június 14-ig biztosan láthatják az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában