Pályázat

2024.04.09. 10:15

Faültetéssel szépül és zöldül tovább Tát

Tovább zöldül a város, újabb facsemetéket ültettek el a helyi polgárok közreműködésével. Tát ezúttal húsz facsemetére pályázott sikeresen a Településfásítási Programban.

Walczer Patrik

Szombaton a közösségépítő faültetésen jelen volt Turi Lajos polgármester is, aki lapunknak elmondta, hogy a korábbi években is eredményesen pályáztak és kétszer harminc darab fát ültethettek el a Településfásítási Programban. Egyébként zöldfejlesztéses projekt keretében és önkéntes munkában is volt már Táton faültetés, ami igazolja, hogy az önkormányzat és a lakóközösség számára is egyaránt fontos a városi környezet zöldítése.

Tovább zöldül a város, újabb facsemetéket ültettek el a helyi polgárok közreműködésével. Tát ezúttal húsz facsemetére pályázott sikeresen a Településfásítási Programban. A faültetés 2024. április 6-án megtörtént.
Erős Gábor (balra) a lakosokkal együtt segített a faültetésben Táton.
Fotó: W.P. / Forrás:  24 Óra

Most a Táti PARKolók civil csoport szakmai közreműködésével a biciklis pálya mellett, a kertvárosi Bajnai úti ligetnél, illetve az újtelepi Béke térnél többségében magyar kőriseket, de két platánt és egy korai juhart is elültettek. A munkálatokat Szabó Ádám, a Pilisi Parkerdő Zrt. Bajnai Erdészetének műszaki vezetője is koordinálta, a faültetésben Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője is segédkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában