Érvelés

2024.03.24. 16:22

A szólásszabadságról vitáztak a diákok

A Vértes Agorájában tartott VitAgorán középiskolások mérhették össze érveléstechnikájukat. A vitaversenyen összesen három csapat állt ki véleményük mellett.

Kemma.hu

Frappáns érvek és ellenérvek, változatos szókincs, meggyőző beszédstílus és hangulatos viták jellemezték a Vértes Agorája által meghirdetett ifjúsági vitaverseny döntőjét. A korábbi kétkörös selejtezőn összesen hat középiskolás csapat mérte össze a tudását. Végül a három legrátermettebb jutott be a vitaverseny szombati döntőjébe, ahol a szólásszabadság témakörében mutathatták meg vitakészségüket. 

A Vértes Agorájában tartott vitaversenyen középiskolások mérhették össze érveléstechnikájukat. A vitanapon összesen három csapat állt ki véleményük mellett.
Vitaversenyen három csapat mérhette össze tudását
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A vitaversenyen sok érdekes érv elhangzott

Bihary Petra, a Vértes Agorája munkatársa, a VitAgora szervezője a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a döntő altémája a közösségi oldalak cenzúrája volt, ahol a diákoknak mindkét oldalon fel kellett sorakoztatnia érveiket. A szervező elmondta, hogy a tanulók előre tudták a témákat, így fel tudtak rá készülni. A vitán pedig nagyon érdekes és elgondolkoztató érvelések is elhangzottak. A csapatok előadását a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány tagjaiból álló zsűri pontozta, akik nemcsak az elhangzottakat, de az előadás módját is árgus szemekkel figyelte. Végül a Bárdos László Gimnázium diákjainak érvelései bizonyultak a legmeggyőzőbbnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában