Családi nap

2024.02.24. 20:46

Robotok lepték el Tatabányát - még palacsintát is sütöttek

A Vértes Agorája igazán különleges programmal készült szombaton. A robotok vették át a hatalmat és kápráztatták el az érdeklődőket.

Goletz-DeáK Viktória

Egyik ámulatból a másikba estek azok, akik ellátogattak a Vértes Agorája szombati tematikus napjára. A Digitális Családi Napon ugyanis a jövő vívmányai, vagyis a robotok kapták a főszerepet. Legöbben már rögtön a bejáratnál leragadtak, ahol az Edutus Egyetem robotika szakkörének az újításai sorakoztak. A legnagyobb sikere természetesen a palacsinta készítő robotnak volt. Az elkészült finomságot pedig helyben le is tesztelhették az édesszájú érdeklődők. Az biztos, hogy panaszkönyvbe senki sem írt bele. Varga István, a robotika szakkör vezetője a Kemma.hu-nak azt is elárulta, hogy honnan jött a palacsinta készítő robot ötlete.

A Vértes Agorája igazán különleges programmal készült szombaton. A robotok vették át a hatalmat és kápráztatták el az érdeklődőket.
A Digitális Családi Napon a robotok uralták a Vértes Agoráját. A palacsinta készítő gépre sokan voltak kíváncsiak.
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

− A szakkörre érkező gyerekek mindig nagyon éhesek voltak, így már régóta gondolkoztunk azon, hogy építenünk kellene egy ételkészítő robotot. A hamburgersütővel nem boldogultunk, ezután jött a palacsinta ötlete, amit a gyerekekkel közösen meg is valósítottunk − mutatta a gépet István, aki azt is elárulta, hogy igazából nagyon egyszerű a gép működése és bárki el tudná készíteni otthon. Ezen azért kicsit kételkedtünk, de abban mindenki egyetértett, hogy egy ilyen gép mindenkinek jól jönne a konyhájában. 

Robotok lepték el a Vértes Agoráját

Miután mindenki jóllakott a palacsintával, felfedezték a különböző csodákat rejtő érdekességeket is. Többek között kipróbálhatták a digitális programozást, a játékírást, digitális tetkót készíthettek, találkozhattak lego robotokkal, digitális terepasztallal, de volt robot fotós, applikációval vezérelhető labdaverseny is.

A Vértes Agorája igazán különleges programmal készült szombaton. A robotok vették át a hatalmat és kápráztatták el az érdeklődőket.
A számítógép program által vezérelt terepasztal is sokakat érdekelt
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Nagy Ferenc, a Vértes Agorája rendezvényszervezője, a rendezvény ötletgazdája a Kemma.hu-nak elmondta, hogy hatalmas érdeklődés volt már a rendezvény előtti napokban is. Nyitáskor pedig szinte megrohamozták őket. Amit persze egy cseppet sem bántak. 

− Mivel folyamatosan fejlődik a világ és egyre jobban a digitális felé megy az oktatás, ezért úgy gondoltam, hogy nagyon jó lenne, ha a gyerekeknek megmutatnánk, hogyan kapcsolódik a digitális világ és a jelen. Nagyon sok aktívitással készültünk, az Edutus robotika szakköre, a Logiscool és az oroszlányi Digitális Tudásközpont rengeteg új fejlesztését hozta el bemutatni a közönségnek. Illetve különböző előadásokat is hallgathattak a digitális világgal kapcsolatosan − sorolta a programokat a szervező.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában