Nemzeti ünnep

2024.03.17. 09:41

Ünnepség keretében invitáltak időutazásra a táti fiatalok

Táncos-zenés műsorral idézték meg a fiatalok az 1848. március 15-i eseményeket. A kortörténeti előadás méltó rangra emelte az idei táti városi ünnepséget.

Walczer Patrik

Az ünnepség elején a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar térzenével köszöntötte a jelenlévőket, majd a Himnusz eléneklése után következett a Táti III. Béla Általános Iskola 7. osztályos tanulóinak előadása, akiket Prantnerné Turi Mónika és Rovnyai Orsolya készített fel.

Táncos-zenés műsorral idézték meg a fiatalok az 1848. március 15-i eseményeket. A kortörténeti előadás méltó rangra emelte az idei táti városi ünnepséget.
Megható műsorral készültek az ünnepségre a diákok.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az ünnepségen beszédet mondott Emmer Melinda megbízott iskolaigazgató, aki kiemelte: fontossá válik az ünnep, ha a gyermekek alkotórészesei az eseményeknek.

Műsorral készült az iskola az ünnepségre

A városban hagyomány, hogy az óvodások, alsó tagozatosok zászlókkal, nemzeti színű virágokkal öltöztetik ünneplőbe a megemlékezés helyszínét, a Hősök terét. Emmer Melinda úgy véli, a műsor időutazással ért fel, ezek a pillanatok nagyon sokáig benne élnek a szereplőkben és a közösségben is, ezzel is erősítve az összetartozás érzését.

A rendezvény végén elhelyezték az emlékezés virágait az emlékműnél. Elsőként Erős Gábor országgyűlési képviselő és Turi Lajos polgármester hajtott fejet, majd a táti önkormányzat, az egyházközség, az intézmények, civil szervezetek koszorúit is elhelyezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában