Világjáró nyuszi

2024.03.26. 15:17

Tojást festettek a gyerekek

Világjáró nagy sétája közben, ebben az esztendőben is nagyon korán ellátogatott Duna-parti kisvárosunkba a legendás nyuszi.

Fenyvesi Károly

A gyerekek festik a hatalmas tojást Nyergesújfalun

Forrás: 24 Óra

Fotó: F.K.

A 10. számú főút melletti, mindig mozgalmas, az egykoron a közelben élő és alkotó festőművész, Nyergesi János nevét őrző térre odavarázsolt egy nagy tojást. Akcióját a háttérből segítette Kiss Julianna ötletgazda. A helyi Ady Endre Művelődés Központ és Könyvtár munkatársa gondolatébresztő színeket, vonalakat vázolt a hungarocell alapra, amely giszből kapott alkotásra lehetőséget kínáló glettet. Szombaton délután, szülei kíséretében, sok apróság csodálkozott rá a város újabb húsvéti tojására. Többségük élt a lehetőséggel, tovább szépítették, színesítették a húsvét nem egyszerű eredetű szimbólumát az erre felkínált festékekkel, eszközökkel.

Fedett helyeken is mozgalmas volt a hétvége a kisvárosban. Például telt házas, nagyon sikeres koncerten muzsikált a Budapest Bár a felújított művelődési központ színháztermében. Mindenki állt, a mozgatható székeknek nem jutott hely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában