Tűzeset

2024.03.10. 14:09

Fél éven belül újraindulhat a Silvanus - az üzemeltetési igazgató nyilatkozott a Kemma.hu-nak

Nagyon bizakodó a hotel vezetése. A Kemma.hu információi szerint a tűzeset ellenére is fél éven belül újraindulhat a Dunakanyar ékszerének tartott Hotel Silvanus.

Wágner Zsanett

– Talpra állunk! – nyilatkozta a Kemma.hu-nak Pintér Róbert üzemeltetési igazgató, ugyanis ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tűzeset napján. Visegrád és a hotel történetében is maradandó lesz ez a dátum: 2024.március 09. Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.

Tűzeset a Hotel Silvanusban
Tűzesethez riasztották a lánglovagokat: lángokban állt a Hotel Silvanus
Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A hotelvezetés ennek ellenére bizakodó: a jelenlegi állás szerint fél éven belül újraindul a szálloda és már csak egy rossz emlék lesz minden – mondta Pintér Róbert. Hozzátette: bizonyos ideig szünetet kell tartaniuk, tehát bezár a hotel, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb újra tudják fogadni a vendégeket. 

A vezető a helyszínen tartózkodott az ominózus napon. Munkaidőben jelzett neki az egyik kolléga, hogy nagy füst jön fentről. – A riasztást követően 10 perc alatt jöttek a tűzoltók. Inkább 30-hoz közelített a számuk, mint a húszhoz – eleveníti fel az emlékeket a vezető. Elmondta, a könnyűszerkezetes tetőt csak egy irányból lehetett oltani és a szél aznap inkább ellenség volt, mint barát.

Jelenleg is folyik a tűzvizsgálat az ügyben. Megtudtuk, hogy másnap, azaz március 10-én a szálloda összes dolgozója megjelent a helyszínen, ami hatalmas összefogásról árulkodik. Pintér Róbert szerint első körben tájékoztattak mindenkit a történtekről, majd a vezetőség kiosztotta a feladatokat. – A földszint bizonyos helyiségeiben már elkezdtek takarítani – mondta portálunknak, de a tető teljes terjedelmében leégett, és a negyedik emelet szobáinak jó része is a lángok martalékává vált a tűzeset során.

Az üzemeltetési igazgató köszönettel tartozik minden tűzoltónak és vendégnek is, akik kiválóan együttműködtek a nehéz helyzetben. A szállóból a visegrádi sportcsarnokba költöztették az emberek egy részét, a másik felének pedig a fellegvár parkolójában nyitottak melegedőt. – Még aznap délután minden vendég megkapta a hotelből a személyes tárgyait. Budapestről sokan megszálltak nálunk a hétvégén. Egyes vendégek úgy döntöttek, hogy a tűz eloltása után inkább saját maga pakol össze és hazamegy – árulta el a kemma.hu-nak.

Tűzeset és feketenap a Hotel Silvanus életében

Ahogy arról beszámoltunk, a tűz keletkezésekor kétszáz vendég tartózkodott a hotelben, nekik szerencsére időben sikerült elhagyniuk az épületet. A gyorsan terjedő lángok akkora sötét füstfelhőt generáltak, hogy szinte a Dunakanyar minden pontjáról lehetett látni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán arról írt, hogy a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint zuglói, szentendrei, rózsadombi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalvi önkéntes tűzoltók dolgoztak. Az oltást a fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítették. Végül 14 vízsugárral sikerült előbb körülhatárolni, majd eloltani a pokoli tüzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában