Vármegyei értékeink

2024.03.07. 19:11

Ripa és barátai elindultak vármegyénk iskoláiba

A Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat a TOP „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának köszönhetően ismerteti meg kincseinket a gyermekekkel. Ripa és barátai játékos formában mutatják meg vármegyei értékeinket.

Kemma.hu

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke jelképesen átadta Horváth Sándornak, a Rédei KSE elnökének a kiadványokat.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Nagy kincsvadászatra hívja a gyermekeket a vármegyei önkormányzat által jegyzett családi matricás könyv és társasjáték. A Ripa és barátai társasjáték szép grafikákkal és kedves szereplőkkel a vármegyei értékeink birodalmába vezeti a kicsiket és nagyokat. A „Nagy kincsvadászat Komárom-Esztergom vármegyében” című matricás könyvön keresztül is értéktárunkat ismerhetik meg. Mindkét kiadványból hatezer darab készült.

Ripa és barátai már elindultak a tatabányai Bólyai János Általános Iskolába
Ripa és barátai már elindultak a tatabányai Bólyai János Általános Iskolába
Fotó: Forgács József

Érkeznek „Ripa és barátai”

– Nekem nagyon fontos az, hogy a mi településünket ismerjék, továbbá egymást ismerjék meg a vármegyében. Ezért a megyei identitás programban nagyon sok mindent tettünk, többek között a vármegyénket népszerűsítő társasjátékokat, matricás könyveket készítettünk – emelte ki Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke a rédei sportpályaátadón, aki hozzátette, hogy mind a két kiadványból huszonkét darabot vittek ajándékba a felnőtt és utánpótlás játékosoknak, amelyeket jelképesen Horváth Sándornak, a Rédei KSE elnökének át is nyújtott.

– Hetek óta nagy a sürgés-forgás a vármegyeházán, mázsa-, sőt tonnaszám mozgatják munkatársaink a megyei identitás program keretében készült kiadványokat, hogy eljussanak Komárom-Esztergom iskoláiba. Az alkotások elsősorban az iskolásoknak készültek, és hogy minden intézménybe eljusson, felvettük a kapcsolatot a tankerületi központokkal, akik létszámarányosan osztották szét köztük a kiadványokat. Ezekben a napokban többek között az egyházi fenntartású iskolákba viszünk ajándékcsomagokat. Az összes példányszám több mint a felét juttattuk el oktatási intézményekbe – hangsúlyozta Popovics György.

– A legtöbb kiadvány vármegyei értékeinket népszerűsíti, és családoknak, gyerekeknek készültek. Az elmúlt időszakban eljuttattuk települési intézményekbe és rendezvényeken is igyekeztünk megajándékozni a résztvevőket. Öröm látni, hogy az elmúlt évek munkája során teremtett értékek eljutnak azokhoz, akiknek készültek. Reméljük, minden korosztályban hozzájárulnak ahhoz, hogy jobban megismerjék vármegyénket és segítik az itt élők kötődésének erősítését szűkebb hazánkhoz. Az iskolákban tetszés szerint, sokoldalúan használhatják fel a kiadványokat, akár jutalmazásra, vetélkedők szervezésére, könyvtári programokra.

Ezenfelül a Vármegyekönyv ötezer példányban készült és Komárom-Esztergom hetvenhat települését magyar, angol és német nyelven, színes fotókkal és drónfelvétellel illusztrálva mutatja be. A vármegyében forgatott játék- és dokumentumfilmeket, továbbá a helyszíneiket ismerteti a filmturizmusra alapozó négyezer példányos kötet. A korábban kiadott „Szűkebb hazánk kincsei a Komárom-Esztergom megyei értéktárban” címet viselő könyvekből utánnyomás történt. Az első kötetből ezerötszáz, a második kötetből kétezer példány jelent meg.

 

A kiadványok Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002 számú „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának keretén belül valósultak meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában