Ünnep

2024.03.05. 08:45

Sportpálya kapott új köntöst, nagy álom vált valóra Rédén

Különlegesen indult a vasárnap a Rédei Községi Sport Egyesület számára, na és persze, minden rédeinek. Az élőfüves sportpálya megújulása okozott örömet a helyieknek.

Kemma.hu

Fotó: Flajsz Peter

Örömünnep volt a bakonyaljai településen, hiszen egy régi álmuk válhatott valóra. A Rédei Községi Sport Egyesület (Rédei KSE) 2020-ban sikeres TAO-pályázatot nyújtott be, ennek köszönhetően pedig huszonkétmillió forintból megújulhatott a rédei sportpálya.

Megújult a rédei sportpálya
Megújult a rédei sportpálya
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

– Az egész pálya szerkezete megújult. Teljesen új felület jött létre: egy többszörösen lézerrel beszintezett, gréderezett, jól előkészített felület. Automata öntözőrendszerrel látták el. A világítás és a lelátó a távlati célok között szerepel – mondta lapunknak Farkas Lajos, a település polgármestere.

Új kapuk, labdarúgóhálók és cserepadok is készültek, azonban még kerítést is szeretnének a megújult élőfüves sportpálya köré.,

– A Bakony szélén vagyunk, és rengeteg a szarvas, az őz, a vaddisznó, amelyek keresik az élelmet, és előfordul, hogy feltúrják a pályaszerkezetet – tette hozzá.

A felnőtt csapat mellett az utánpótlás is jelen volt, a gyermekek szintén zöld-fehér mezben, nagy mosollyal az arcukon figyelték az új sportpályát.

– Mindenki nagyon várta már hogy elkészüljön. Az elmúlt idényben vagy csak idegenben voltak a mérkőzések, vagy pedig a bérelt pályán játszottuk a hazai meccseinket.

A sportpálya mellett fontos fejlesztések

Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés elnöke beszédében így fogalmazott:

– Ez a huszonkétmillió forintos beruházás egy nagyon komoly tétel, de tudni kell, hogy évről évre a Bozsik-programban és a különböző szakmai támogatásokhoz is érkezik TAO-pénz Rédére, összesen évente három-négymillió forint, tehát a bő egy évtizedben harminc-negyvenmillió forint érkezett ide azért, hogy ennek az egyesületnek a fenntartását segítse. Annál is inkább fontos ez, hiszen tudjuk, hogy a kistelepüléseknél milyen nehézségekkel szembesülnek az egyesület vezetői.

A vármegyei közgyűlés a vármegyénket népszerűsítő társasjátékokat és matricás könyveket vitt ajándékba a rédei kis focistáknak, továbbá hozzátette:
– Keresünk kitörési pontokat a kistelepüléseknél, és ezt mi úgy gondoljuk, hogyha a turizmust megpróbáljuk fejleszteni, akkor ez esetleg egy ilyen kitörési pont lehet. A vármegyei önkormányzatnak volt lehetősége egy keret megalkotására, amelyet itt, a Bakonyalján fogunk elkölteni, hat kistelepüléssel karöltve. Ezek közül az egyik Réde. Reméljük, ezt a gyönyörű települést minél többen fogják látogatni! 

A helyi Móra Ferenc Általános Iskola három tanulója Németh Krisztina A foci című versét szavalták el, amelyet a szép számban összegyűlt közönség nagy tapssal jutalmazott. Az ünnepélyes szalagátvágás után a Réde–Dad mérkőzéssel avatták fel az élőfüves sportpályát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában