Elismerés

2024.03.15. 11:55

Rendőr és tűzoltó is arany érdemkeresztet kapott

A nemzeti ünnep alkalmából adományozott kitüntetéseket és elismerések Sulyok Tamás köztársasági elnök. Vármegyénkből tűzoltó és rendőr is arany érdemkereszt elismerésben részesült.

Kemma.hu

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adtak át. A Belügyminisztérium márványaulájában tartott eseményen a rangos díjakat dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Rétvári Bence parlamenti államtitkár adta át március 14-én. 

Dr. Madari Csaba és Kelkó Balázs is Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült
Dr. Madari Csaba és Kelkó Balázs is Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült
Fotó: Szűr Annamária/24 Óra

Arany érdemkereszt munkájukért

Komárom-Esztergom vármegyéből katasztrófavédő és rendőr is örülhetett elismerésnek. Sulyok Tamás köztársasági elnök a Belügyminisztérium előterjesztése nyomán Magyar Aranya Érdemkereszt katonai tagozatát adományozta Kelkó Balázs tűzoltó ezredesnek, a a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének. Az érdemkeresztet a katasztrófavédelem állományában több mint három és fél évtizeden keresztül végzett, kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül vehette át.

Szintén a Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozatát adományozta dr. Madari Csaba rendőr ezredesnek, a a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Tatabányai Rendőrkapitányság vezetőjének. Az érdemkeresztet a rendőrség állományában több mint három évtizeden keresztül végzett, kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül vehette át.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában