Megemlékezés

2024.03.10. 12:05

Szobrot állítanak Petőfinek Tatán

Különleges programmal készülnek idén Tatán a forradalom emlékére. A március 15-i ünnepségen szobrot avatnak Petőfi tiszteletére.

Kemma.hu

Tata Város közösségi oldalán osztották meg a március 15.-i programsorozat meghívóját. Mint írták: az ünnep előtti napon, március 14-én, csütörtökön reggel 8 órakor a Kossuth téren az Országzászlónál-szobornál, a magyar zászló és címer napja alkalmából díjátadó ünnepség kezdődik a tanulmányi versenyeken kiváló eredményeket elért tatai általános és középiskolások, valamint felkészítő tanáraik számára. 

Különleges programmal készülnek idén Tatán a forradalom emlékére. A március 15.-i ünnepségen szobrot avatnak Petőfi tiszteletére.
A március 15.-i ünnepségen szobrot avatnak Petőfi tiszteletére. 
Fotó: Tata Város / Forrás: Facebook


Március 15-én, pénteken 9 órától indul a szokásos ünnepi felvonulás, ami rendhagyó útvonalon zajlik majd. Először Mansbarth Antal katolikus pap, a forradalom mártírja emléktábláját látogatják meg az Ady Endre u. Fényes Áruház előtt, ahol áldást mond dr. Író Sándor, tábori lelkész. 

A március 15-i ünnepségen szoboravatás is lesz

Ezt követően Hamary Dániel, orvos, honvéd tüzér hadnagy Tópart utcai házához mennek az ünneplők, ahol beszédet mond Michl József, Tata polgármestere. A megemlékezés tóparti állomásánál avatják fel a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett szobrászművész, Lantos Györgyi Petőfi Sándort ábrázoló szobrát. A művet a Lakiteleki Népfőiskola Alapítványa ajándékozta a városnak. Az alkotás avatása alkalmából beszédet mond Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában