Legyőzhetetlen

2024.03.17. 15:43

Kincsem emlékének állítottak táblát Kisbéren

Százötven éve született a legyőzhetetlen csodakanca. Kincsem az ötvennégy futamából mindent megnyerte. Neki állítottak emléket a szülővárosában, Kisbéren

Szalai Nikolett

Emléktáblát avattak a híres csodakanca, Kincsem születésének százötvenedik évfordulója alkalmából Kisbéren. A versenyló ötvennégy alkalommal állt rajthoz és sosem győzték le. Ezt a versenyeredményt a világon sosem tudta még egyetlen telivér sem megismételni.

Kisbéri emléktábla-avató Kincsem
Kisbér büszkesége Kincsem, ezt hirdeti a felavatott emléktábla is
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

A korábbi törzsmén istálló, jelenlegi járási kormányhivatal épülete most már egy emléktáblát is visel, hiszen a kutatómunkák során a szakértők Kincsem szülőhelyének „Bakonyalja fővárosát” teszik.

– Kincsem Kisbéren fogant, itt született és itt is pusztult el tizennégy éves korában, pontosan 1887-ben ezen a napon – mondta lapunknak Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere az emléktábla avatása kapcsán.

Kincsem, a legyőzhetetlen

Kincsem sportsikerei révén világhírűvé vált versenyló Európa több országában is megmérettette magát, hatalmas sikerrel. Hazánkban a „legyőzhetetlen” csodakanca titulussal illették. A történetéről könyv is készült dr. Hecker Valter és a kisbéri születésű Brenyó József által.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában