Kínálat

2024.03.14. 19:39

Hosszú hétvégi programajánló: itt senki se fog unatkozni

Mihez kezdjünk az előttünk álló három napban? Bakancslistás helyeket, programokat ajánlunk, hogy tartalmas és ne csak hosszú legyen a hosszú hétvége.

Kemma.hu

Háromnapos hosszú hétvége áll előttünk a nemzeti ünneppel kezdődően. No de mihez is kezdjünk? Ehhez adunk most segítséget.

Mihez kezdjünk az előttünk álló három napban? Bakancslistás helyeket, programokat ajánlunk, hogy tartalmas és ne csak hosszú legyen a hosszú hétvége.
Mihez kezdjünk az előttünk álló három napban? Bakancslistás helyeket, programokat ajánlunk, hogy tartalmas és ne csak hosszú legyen a hosszú hétvége.
Forrás: Kemma.hu

Bakancslistás helyek

Március a barlangok hónapja. Keressünk hát fel barlangokat, túrázzunk egy kicsit vagy nagyot! Tatabánya kihagyhatatlan látnivalója a Turul-emlékmű – Közép-Európa legnagyobb madárszobra – és néhány száz méterre attól a Szelim-barlang

Több legenda, érdekes történet fűződik a Szelim-lyuknak is nevezett helyhez. Állítólag a tatár támadások idején itt keresett menedéket a környező falvak lakossága. Egy másik legenda szerint a török uralom idején hét falu lakossága menekült ide, de I. Szelim szultán felfedezte és felgyújtatta a rejtekhelyet. Azt is mesélik, hogy itt rejtette el Szelim szultán a kincseit, és azokat egy mérges leheletű sárkány őrzi. Tény, hogy a Szelim-lyuk mélyén, a barlang kutatása közben Kessler Hubert nagy mennyiségű szén-dioxidot talált. Ez lett volna a sárkány mérges lehelete?

A tardosi Mars, avagy a vörösmészkő-bánya is felfedezhető a hétvégén. A 15-i és 16-i program már betelt, de 17-ére még lehet jelentkezni, hogy őslénymaradványokat keressenek a kalandvágyók a Geoda vezetésével.

Programok a nemzeti ünnep jegyében

Komáromban Kokárda Fesztivál várja az érdeklődőket. A költő visszatér rockoperát március 15-én, 16-án és 17-én lehet megnézni a komáromi Monostori Erődben, és az adott napra megváltott színházjeggyel ingyenesen látogathatók fesztivál ugyanazon napra szóló programjai is. Tatán az Esterházy-kastélyban a hétvége folyamán a kisgyermekes családok az 1848-as forradalomhoz kapcsolódó kézműves programokon vehetnek részt, amely során kokárdát és nemzeti színű forgórózsát készíthetnek, valamint az Esterházy huszárezred tarsolyát is megfestethetik. Mindeközben a Bécsi szalonban barokk ruhás fotózás deríti jókedvre a vállalkozó kedvű 6-12 év közötti gyermekeket. 

Wellness és kikapcsolódás

Tatán a Szörfben Herczog Ricsi-matiné lesz 12:30-tól, Észak-Komáromban, a Borozóban pedig este forradalmi hangulatú Hárompatak táncház. Az Aquasziget Esztergom éjszakai fürdőzéssel vár mindenkit március 16-án, Ácson társasájáték klub lesz szintén ezen a napon. Tatabányán a Széchenyi művházban a Kajárpéci Vízirevü önkéntes színtársulat tartja 16 órától a Nyilvános akasztás, avagy Sobri Jóska színre lép című darab főpróbáját. 

A sportolók sem pihennek

Március 16-án immár 7. alkalommal rendezik meg a Gerecse Tavaszi Terepfutást. Abajon, az, Integrált Közösségi Szolgáltató Térnál van a versenyközpont, 26, 15, 7,5 kilométeres távokon lehet majd indulni. Utóbbin külön kutyás rajt is lesz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában