Kincsvadászok

2024.03.24. 07:12

Kincseket rejtett a tatabányai panellakás

Igazi kincseket rejthet egy-egy hagyaték. Az örökösök azonban sokszor nem szeretnének foglalkozni a fájó emlékeket idéző tárgyakkal. A hagyatékkezelők az országot járva igazi csodákra bukkanhatnak.

Kemma.hu

Egy szerettük elvesztése nagy fájdalommal jár hozzátartozóinak. Sokan a hagyatékkal sem szeretnének foglalkozni. Inkább lemondanak róla, nehogy fájdalmas emlékeket idézzenek fel. Ilyenkor nyújtanak segítséget a hagyatékkezelők, akik szakértő tekintettel tudják felbecsülni egy-egy étkészlet, festmény, vagy akár egy váza értékét. Ami másnak csak lom, az lehet, hogy egy szakértő kezében kincsé változik. 

Igazi kincseket rejthet egy-egy hagyaték. Az örökösök azonban sokszor nem szeretnének foglalkozni a fájó emlékeket idéző tárgyakkal. A hagyatékkezelők az országot járva igazi csodákra bukkanhatnak.
Krizantén és hagyatékkezelő csapata igazi kincsekre lelt Tatabányán
Fotó: Ripost

 

Egy ilyen izgalmas kincskeresésről számolt be Krizantina, aki a hagyatékkezelő csapatával rendszeresen ürít ki ingatlanokat a tulajdonosok kérésére. Nemrég Tatabányán egy 9. emeleti panellakásban jártak. Ilyenkor vállalják, hogy a lakását kipakolják, hogy értékesíteni tudják a talált szerzeményeket. A Ripost.hu számolt be arról, hogy a 9. emeleti panellakásban élő hölgynek a porcelángyűjtés volt a szenvedélye. Halála után azonban az örökösök nem tartottak igényt a műtárgyakra, ezért Krizantináékat bízták meg a felvásárlásukkal.

A hagyatékok sokszor kincseket rejthetnek

– Egy örökség hagyaték részét vásároltuk meg, nagyon sok szép tárggyal. Csodálatos kincsekre bukkantunk, rengeteg porcelánt gyűjtött a hölgy. Rajongott a barokk korszakért, a csodás figurákért, leginkább a német porcelánokat gyűjtötte – mondta a műtárgybecsüs Krizantina, aki szerepelt a Tv2 Kincsvadászok című műsorában. A szakember azt is elárulta,, hogy ezúttal az egyik legértékesebb kincs a szekrény tetején porosodott.
– Az idős hölgy nappalijában lévő szekrény tetején egy közel százezer forint értékű, kézzel festett, viaskodó porcelán kakaspárt találtunk, ami a többi kinccsel együtt a Lőrinci Bolhapiacra került – árulta el Krizantina.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában