Ünnep

2024.03.17. 17:14

Gyerekekkel telt meg az erőd, huszárnak is beöltöztek (fotókkal)

A gyerekek igazi forradalmi huszárokká válhattak a Dunai bástyában. A családokat kézműves foglalkozással, tárlatvezetéssel, előadással is várták a szervezők.

Körtvélyfáy Dina

Nagy kokárda napokra várták az érdeklődőket a Monostori erődbe. A háromnapos rendezvény nemzeti ünnepünkön vette kezdetét, de szombatra és vasárnapra is jutott program. A Magyarock Dalszínház jóvoltából több alkalommal meg lehetett tekinteni A költő visszatér című rockoperát, de az erőd munkatársai óránként indítottak tárlatvezetéseket is. A programon természetesen a gyerekek sem unatkoztak.

A gyerekek egyenruhát is ölthettek a programon
A gyerekek egyenruhát is ölthettek a programon
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

A Kemence Egyesület és önkéntes segítőik ugyanis változatos kézműves foglalkozásokkal készültek. Lehetett huszárcsákót készíteni, fejdíszt, lovat, valamint mézeskalács huszárt is díszíthettek, amelyet később jóízűen el is fogyasztottak. A kicsik emellett huszárruhát is ölthettek, sőt Schmelcz Márk huszár hagyományőrrel is fotózkodhattak. A Szőnyi Lovas Sportegyesület szintén aktív részese volt a programsorozatnak, akik pénteken és szombaton látványos huszár karüsszel bemutatókat tartottak a közönségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában