Tavaszi szél

2024.03.13. 17:00

A Diótörőket hét táncuk után hétszer dicsérte meg a zsűri

Szép hétvégi nyergesújfalui sikerekről is kaptunk hírt érdeklődésünkre a városi székhelyű Diótörő Gyerektánc Egyesület vezetőjétől.

Fenyvesi Károly

Az eredményeket egyértelműen szakmabeliként tudta értékelni Csontos Mária. Tizenhárom éve diplomázott néptánc-színház táncművészként a Magyar Táncművészeti Főiskolán, sokszor lépett színpadra sikeresen az immár legendás Experidance tánctársulat tagjaként. Az idei országos táncművészeti fesztivál oroszlányi elődöntőjében a csoport hét csapata, duója fellépését is úgy értékelte az elismert szakemberekből álló zsűri, hogy tagjainak ott a helye a fővárosi záró fordulóban.

Diótörő Gyerektánc Egyesület
Hétből hét diótőrös lett országos döntős
Fotó: Endredi Krisztina / Forrás: Beküldött

Az ifjúsági korosztály egyik, Tavaszi szél című produkciója a zsűri maximális pontját kiérdemelve jutott a fináléba. Másik táncuk is nagy sikert aratott a nézők és az ítészek soraiban. További négy korosztályos koreográfia sikeres bemutatója is döntőt ért. A legifjabbak, életük első versenyén, első díjasok lettek. A juniorok és korosztályos duó tagjai országos döntőt érően a második helyen végeztek a válogatón. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában