Nedűcsata

2024.03.10. 12:59

Kiderült, ki kapta a Dad község bora címet az idén

Huszonegyedik alkalommal versengtek a nemes nedűk a Dadi Polgári Kör rendezvényén. A József Attila Kultúrházban megtartott idei borverseny statisztikája szerint a minták csaknem 90 százaléka érmet nyert.

Wágner Zsanett

Az idei, szombaton rendezett borverseny sem különbözött a többitől, összesen 46 minta érkezett.

Huszonegyedik alkalommal volt borverseny a Dadi Polgári Kör jóvoltából.
A borversenyre összesen 46 minta érkezett
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 óra

Még mielőtt kóstolni kezdték volna a "hegy levét", a Dadi Református Általános Iskola növendékei adtak elő egy kis műsort: borhoz köthető dalokkal nyitották meg a verseny előtti kultúrblokkot.

A március 9-i rendezvényt több mint két évtizede a Dadi Polgári Kör tagjai szervezik csapatmunkában. Megterítenek fehér abrosszal, gyertyatartókkal, átveszik és kódolják a bormintákat. Továbbá szponzorokat keresnek, beszerzik az okleveleket és ajándékokat, adminisztrálnak, megsütik a sajtos rudakat és a pogácsákat.

Szücs Attila, a szervezet alapítója nyitotta meg a versenyt és köszöntötte a szőlősgazdákat és érdeklődőket. A környékbeli bortermelőktől többségében fehér bor érkezett, de vörös és rozé is képviseltette magát. Az ítészeket Szili Sándor és Molnár József móri borászok alkották, valamint Fűrész Cecília főborász. A verseny előtt elmondták, jó minőségű borokra számítanak, mivel a tavalyi időjárás kedvezett a szőlőtermésnek. A házigazda település, Dad borászain kívül érkeztek Bokodról, Császárról, Csókakőről, Kecskédről, Kömlődről, Oroszlányról és Szákszendről is.

Huszonegyedik alkalommal volt borverseny a Dadi Polgári Kör jóvoltából.
Szücs Attila, a Dadi Polgári Kör alapítója nyitotta meg a rendezvényt
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás:  24 Óra

Borverseny szép pontokkal

Az ítészek döntése alapján Rokosz Zsigmond Othello Medina Cuvée vörösbora nyerte el a Dad község bora címet az idén. Tavaly a Bianca-rizlingszilváni Cuvée borával érdemelte ki a pontszámok alapján a büszke címet. A borász immáron negyedik alkalommal bizonyít a seregszemlén és „teszi zsebre” az elismerést. Összesen 25 arany, 8 ezüst és 7 bronz minősítés talált gazdára a versenyen.

Huszonegyedik alkalommal volt borverseny a Dadi Polgári Kör jóvoltából.
Fűrész Cecília főborász, Molnár József és Szili Sándor móri borászok alkották a zsűrit
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás:  24 Óra

A hétvégén Dadtól nem messze, Tatán is a borok kapták a főszerepet. Kétnapos borünnepnek, a Tavaszi Kvaterkának adott otthont a Pezsgőgyár épülete. A rendezvény kiváló alkalmat adott a kvaterkázásra, vagyis a jó hangulatú baráti összejöveteleknek és beszélgetéseknek, miközben a Neszmélyi Borvidék boraiból lehetett kóstolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában