Kvaterka

2024.03.08. 19:55

Álljunk meg egy borra: megnyílt a borkedvelők kánaánja Tatán

Hetedik alkalommal mutatkoznak be a Neszmélyi Borvidék borai a Tavaszi Kvaterkán az Esterházy Pezsgőgyárban március második hétvégéjén. A borkóstoló első napján, március 8-án is 25 borász több mint 100 borából válogathattak a vendégek.

Kemma.hu

Megnyitotta kapuit a Neszmélyi Borút Egyesület rendezvénye március második hétvégéjén. A borkóstoló március 8-án, péntek 17 órától 22 óráig várja a borok kedvelőt és még szombaton is.

Borkóstoló: hetedik alkalommal mutatkoznak be a Neszmélyi Borvidék borai a Tavaszi Kvaterkán az Esterházy Pezsgőgyárban.
Borkóstoló számokban: csaknem 100 féle nedű kerülhet a poharakba
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

Turay István egyesületi elnök elmondta, hogy a rendezvényen csak az egyesület tagjai vehetnek részt, a minőséget pedig szakmai csapat garantálja. Nem véletlenül, hiszen a rendezvény célja, hogy a neszmélyi borok híre az egész országba eljusson.

A kínálat bőséges. Az asztalok roskadoznak a legfinomabb helyi borfajtáktól. A vendégek egy poharat kapnak, amivel minden asztalnál kérhetnek a választott italokból kóstolót. Bár a csábítás nagy, a rutinos borbarátok azt tanácsolják, hogy mindegyikből csak pár kortyot igyanak, különben nehéz lesz a hazajutás.  Jó hír, hogy a finom nedűk az idei Kvaterkán akár meg is vásárolhatóak, közvetlenül a borászoktól.

Borkóstoló a pezsgőgyárban

Az 1772-ben épült, műemléki védelem alatt álló épületet Fellner Jakab, a magyar barokk egyik legjelentősebb alkotója tervezte. Gróf Esterházy Ferenc 1905-ben itt hozta létre pezsgőgyárát, a gyönyörű 10 boltívből álló bálteremmel. A korszerű francia technológiával gyártott tatai pezsgő nemzetközileg ismert és keresett termékké vált.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában