Bemutató

2024.03.25. 11:57

A város lakóinak és Istennek szólt a passió Esztergomban

Idén sokakat vonzott az Esztergomi Passió, melyet március 24-én, a nagyhét első napjának számító virágvasárnapon mutattak be a Várhegyen. Az időjárás kegyes volt, az Arcson Rafael rendezésében bemutatott passió pedig egy professzionális szabadtéri előadásban kínálta a húsvétra készülő híveknek, a testközelből megtekinthető evangéliumi fejezeteket.

Kemma.hu

Amikor valaki először látja Krisztus kálváriájának történetét a tavaszi üde színekbe öltözött Várhegyen, akkor talán az lehet benne az egyik első gondolat, hogy milyen autentikusnak hat a környezet, a történelem tanújaként álló építmények adják a hátteret az evangéliumi történethez. Az idei Esztergomi Passió – hasonlóan a tavalyihoz – egy összefogásban együttműködő vegyesen profi és amatőr csapat ejtette ámulatba a közönséget. 

Az Arcson Rafael rendezte darabban többek között Jézust Vörös Attila, Simon Pétert Valkó Miklós, Júdást Arany András, Kaifást Bencze László, Heródest Juhász László és magát Pilátust a rendező alakította. A látványos jelenetekben korhű ruhákban fellépőket, és a sokszereplős passió kivitelezésében a 14. Holló cserkész csoport és az Árpád-házi Szent Erzsébet iskola diákjai segítették. A társulat a produkciót hirdető plakátokra kiírta: „A passiót mi, esztergomiak játsszuk, önmagunknak és az Úrnak!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában