Recept

2024.02.18. 08:40

Tárkonyos raguleves: a bármikor bevethető tökéletes recept

A Mindmegette levesei közül kettőt hoztunk most el. A böjtölőknek húsmentes finomsággal kedveskedünk, a többieknek pedig a tárkonyos raguleves lehet tökéletes választás, akár a vasárnapi ebédhez is.

Kemma.hu

A Mindmegette gyűjteményében bukkantunk rá a következő receptre, ami a vasárnap ebéd éke lehet. A tárkonyos raguleves nemcsak tartalmas, hanem gyorsan is elkészíthető. A leírás szerint egy óra elegendő a recept elkészítésére. Böjt lévén természetesen húsmentes ajánlatot is hoztunk.

tárkonyos raguleves csirkeragu leves mindmegette recept ebéd
Tárkonyos raguleves gazdagon, csirkével: kiváló választás a vasárnapi ebédhez
Forrás: mindmegette.hu

Tárkonyos raguleves gazdagon, csirkével

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 3 db sárgarépa 
  • 2 db fehérrépa 
  • 1 db karalábé 
  • 1 db zeller 
  • 20 dkg gomba 
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 4 evőkanál olaj 
  • só 
  • bors 
  • tárkony 
  • 4 leveskocka 
  • 2 dl főzőtejszín 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • fél citrom

Elkészítés:

  • A tárkonyos leves elkészítéséhez elsőként a csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk.
  • Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a kétféle répát, a karalábét, valamint a zellert, és 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tárkonnyal és az aprított fokhagymával fűszerezzük.
  • Azután felöntjük annyi vízzel (2 liter), amennyi levest szeretnénk készíteni. Beletesszük a leveskockákat, felforraljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden alapanyag megpuhul (kb. 10 perc).
  • Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük. Rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselymet és a frissen facsart citromlevet. (Ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, amit tálaláskor ízlés szerint pótolhatunk.)

Böjti recept a vasárnapi ebédhez

Ha böjtöl valaki, remek választás lehet a zöldségleves, kihagyva belőle a graízgaluskát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában