Hagyományőrzés

2024.02.18. 13:22

Nagy projekten túl kezdenek új tervekbe Alsógalla barátai

Az Alsógallai Baráti Egyesület az elmúlt években óriási jelentőségi, a közösség életére nagy hatással bíró projektek megvalósításán dolgozott. Ennek egyik legjelentősebb állomása a német nemzetiségi tájház létrejötte. Az egyesület közgyűlésén már a tervekről beszéltek.

Kemma.hu

Az eseményen részt vett Bencsik János és dr. Kancz Csaba is

Forrás: Facebook/Bencsik János - A Tatai medencéért

Bencsik János országgyűlési képviselő és dr. Kancz Csaba főispán is részt vett az Alsógallai Baráti Egyesület legutóbbi közgyűlésén a József Attila Művelődési Házban. Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán elismerően szólt a városrész közösségi életét nagymértékben meghatározó szervezetről. 

A mögöttünk hagyott években példaértékű összefogással született meg Alsógallán a német nemzetiségi tájház, melynek környezetét is szeretnék idén szebbé tenni

– sorolta az országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a tavaszi hónapokban folytatódik az udvar és a kert rendbetétele, hogy még barátságosabb porta várhassa majd a városrész hagyományos közösségi rendezvényeit.

Dr. Kancz Csaba főispán is részt vett az eseményen, aki röviden szólt a tervekről, majd a sikeres évzárásról, amelyet farsangi bál keretében ünnepeltek meg az egyesület tagjai és a vendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában