Játszóház

2024.02.04. 07:52

Kincseket találtak a gyerekek a komáromi könyvtárban - fotókon a farsangi móka

Farsangi kézműves játszóházban alkothattak a hétvégén a komáromi gyermekkönyvtárba ellátogatók. A könyvtárosok izgalmas kincskeresővel is készültek.

Körtvélyfáy Dina

A gyerekkönyvtárba látogatók kézműves foglalkozáson vehettek részt

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Deák Anikó könyvtáros – aki nemrégiben vehette át a város kultúrájáért díjat – ezúttal a kézműves foglalkozásért felelt. Segítségével a gyerekek oroszlános, sellős, cicás és kalózos álarcot készíthettek, de lehetett kacsakasztanyettát, farsangi madarat, mozgatható lábú kutyust és cicust is alkotni.

A kincskeresőt Székely Laura könyvtáros állította össze. A gyerekeknek farsanghoz kapcsolódó tárgyakat kellett megtalálniuk térkép és rejtvény segítségével. Emellett kipróbálhatták a tojásdobáló játékot és activityzni is lehetett.

A hónapban több programmal is készülnek még. Szerdán 10 órakor diavetítésre várják az érdeklődőket, akár babákkal is lehet érkezni. Rajzpályázatot is hirdettek, A. A. Milne születésének évfordulója alkalmából, amelyen a nemzetközi Micimackó-napot is ünneplik. A pályázóknak a Százholdas Pagonyt kell ábrázolniuk, de az erdő a magyar népmesék fő motívuma is. A legjobban sikerült alkotásokat ki is állítják, de minden munkát meg lehet tekinteni online formában. A kiállított munkákat díjazzák is. A pályázat határideje február 18.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában