Munka

2024.02.26. 07:04

Karbantartás zajlik a városban, ahol megrongált táblákat is kicseréltek

Ütemezetten végzik el a közterületi hulladékgyűjtést és zöldfelületek gondozását is az egykori bányászvárosban, ahol szemmel láthatóan jól halad a munka. A tavaszi karbantartás jegyében még úthibákat is javítanak.

Walczer Patrik

A dorog.hu-n megjelent tájékoztató szerint a tavaszi karbantartás jegyében a Fáy András, a Hám Kálmán és a Baross Gábor lakótelepeken már összegyűjtötték a lombhulladékot, sőt a cserjéket, bokrokat is megmetszették, megfiatalították, továbbá kivágták és elszállították a veszélyes fákat.

Ütemezetten végzik el a közterületi hulladékgyűjtést és zöldfelületek gondozását is az egykori bányászvárosban, ahol szemmel láthatóan jól halad a munka. A tavaszi karbantartás jegyében még úthibákat is javítanak.
A karbantartás jegyében szalagkorlátot is cserélnek a dorogi Gorkij utcában
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Az enyhe időjárásnak köszönhetően megkezdődhetett a karbantartás az utak mentén is. Gépi úttisztítás zajlott az elmúlt hetekben többek között a város legforgalmasabb útján, a Bécsi úton, az Esztergomi úton, a Mária utcában, a Kossuth Lajos utcában. Szintén megtisztították az úttestet, valamint az árkokat a szennyeződéstől a Rákóczi utcában, a Zrínyi utcában, a Radnóti utcában, a Gorkij utcában, a Puskin utcában, a Köztársaság úton, a Bányász köröndön, a Munkás utcában, a Vasút utcában, illetve a Szent utcákban is.

Karbantartás részeként csatornákat is tisztítanak

A tavaszi karbantartás újabb elemeként elkezdődtek a Köztársaság úti víznyelő aknák tisztítási, átmosási munkálatai is, a Határ úton pedig kicserélték a rácsokat. A tájékoztató szerint útellenőri felmérések is zajlottak, ennek nyomán további hét sérült víznyelő aknát, míg a Csolnoki úton és a Gorkij utcában három darab közlekedési korlátot is helyreállítanak.

Talán a karbantartás leglátványosabb elemét a 95 sérült, megrongálódott közlekedési tábla cseréje teszi ki, melyet szintén a városi útellenőri felmérés nyomán végeztek el. A városvezetés hozzátette: az úttest állapota miatt ideiglenes, vagyis hidegaszfaltos útjavítások zajlottak a Gorkij, Puskin, Csolnoki, Köztársaság, Munkás és Híd utcákban is, a további jelzett hibákat is kijavítják a következő hetekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában