Egy kislány nagy napja

2024.02.18. 17:34

Jótékonysági séta Kinga mosolyáért - fotókon az összefogás a koponyaműtétre váró kislányért

Volt aki még kis ajándékot is hozott Kingának február 18-án, vasárnap. Az Önkéntesség Tatáért Egyesület által szervezett jótékonysági séta igazán jól sikerült. A kislány boldog és önfeledt délelőttöt tölthetett el családjával és segítőivel.

Goletz-DeáK Viktória

A gyönyörű, tavaszias napsütésben tölthették el a vasárnap délelőttöt a jótékonysági séta résztvevői. Az 5 éves Kinga boldogan szaladgált, ugrált közöttük a tatai Cseke-tó partján. A legboldogabb azonban akkor volt, amikor egy kutyával találkoztak a séta közben. A koponyaműtétre váró baji kislánynak ilyenkor még jobban ragyogott az arca, csillogó szemmel ölelte, simogatta a kicsi és a nagy ebeket is. 

240218_Kinga mosolyáért séta és futás a Cseke tó körül_Tata jótékonysági séta
A jótékonysági séta Kinga mosolyáért: a baji kislányra koponyaműtét vár
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Jótékonysági séta, amit az időjárás is támogatott

Egy boldog délelőtt a családdal – gondolhatták azok, akik Kingát és a családját látták a tóparton. Azonban a súlyosan beteg kislány egy jótékonysági sétán vett részt, amit az Önkéntesség Tatáért Egyesület szervezett a számára. Az eseménynek a szép, kellemes idő is kedvezett, így sokan eljöttek, hogy segítsenek a családon. Volt, aki még kis ajándékot is hozott Kingának, hogy ezzel is felvidítsa a kislányt. 

Mint arról korábban a Kemma.hu elsőként beszámolt, Kingára nyitott koponyaműtét vár. Szeptemberben derült ki róla, hogy Moyamoya-szindrómája van.

A betegségben szenvedőknél az agyi verőér beszűkül, ami sztrókot okoz. Kinga már háromszor került miatta kórházba. Először lebénult a jobb oldala, majd elvesztette a beszédkészségét, utána pedig a bal oldalát nem tudta használni. Bár a tünetek többsége idővel eltűnt, sajnos már most is vannak maradandó nyomai a betegségének. A család pedig nehéz anyagi helyzetbe került.

Mivel Kingát óvni kell az óvodában oly gyakran megjelenő betegségektől, a kislány jelenleg nem jár közösségbe, édesanyja van vele otthon. Ráadásul, mivel van két nagyobb bátyja, akik szintén hazahozhatnának valamilyen bacit az iskolából, így ők külön most albérletben laknak az édesapjukkal.

A tatai önkéntesek elsőnek álltak a beteg kislány családja mellé, hogy támogatókat keressenek a nehéz időkben. 

– Most sikerült elintézni, hogy kapjak Kinga után GYOD-ot, vagyis gyermekgondozási díjat. Ezt akkor kérheti valaki, ha gyermekének olyan súlyos betegsége van, hogy a nap 24 órájában mellette kell lennie. Így nem tud dolgozni. Ez most hatalmas segítség, az albérletet ki tudjuk belőle fizetni – mondta Gabi, Kinga édesanyja, hozzátéve:

Mégis szörnyű érzés is, hogy ennyire súlyos Kinga állapota, hogy ezt megítélték neki a szakértők.

Az édesanya azt is elárulta, hogy a Kemma.hu cikke után újabb szervezetek jelezték, hogy szeretnének gyűjteni a számukra: március 15-én, a motoros közösség szervez egy jótékonysági estet, 16-án pedig a VII. Gerecse Terepfutáson fognak gyűjteni Kingáéknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában