Egészségügy

2024.02.04. 08:06

Itt vannak a megbízott kórházi főigazgatók Tatabányától a Bakonyaljáig

Közzétette honlapján a tatabányai Szent Borbála Kórház az új, megbízott főigazgató személyét, vármegyénk két másik, az oroszlányi és a kisbéri egészségügyi intézményét illetően is van változás.

Wágner Zsanett

Ahogy arról beszámoltunk, az év végén kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató, érdemeik elismerése mellett. Komárom-Esztergom vármegyében dr. Kanász Gábor, a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója és dr. Varju János, az oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatója, valamint dr.Prosszer Ottó, a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház főigazgatója is távozott a posztjáról.

„Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el” – írta akkor a Belügyminisztérium. Azóta ki is írták a pályázatokat a posztokra, ahogy az az Országos Kórházi Főigazgatóság honlpaján látható, a kórházakban pedig megbízottak látják el a főiazgatói feladatokat. 

A tatabányai kórházat így most dr. Ernyey Zoltán osztályvezető főorvos vezeti az egészségügyi intézmény honlapja szerint, mint orvosigazgató, megbízott főigazgató. Vármegyénk két másik egészségügyi intézményének honlapján is szerepelnek az új nevek. Sajtóinformációk szerint az Oroszlányi Szakorvosi Intézet megbízott főigazgatója Dr. Mézesné dr. Lőrinczi Enikő lett, míg a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórházé dr. Mogyorósi József Gyula. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában