Menesztés

2023.12.15. 19:55

Sajtóhírek: a kisbéri kórház főigazgatója is távozik

Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter, illetve a megbízott országos kórház-főigazgató – tájékoztatta a Belügyminisztérium szerdán az MTI-t.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, Kanász Gábor, a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója és Varju János, az oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatója is távozik posztjáról. Sajtóhírek szerint azonban Prosszer Ottó, a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház főigazgatója is távozik posztjáról.

Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett két országos intézet és öt vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését vonta vissza, arra figyelemmel, hogy betöltötték 65. életévüket.

Mint írták, a megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek.

Ugyancsak december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött – tették hozzá.

„Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el” – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

E szerint köztük vannak vármegyénkből: Kanász Gábor,  a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatója, Varju János, az oroszlányi Szakorvosi Intézet főigazgatója, valamint Prosszer Ottó a kisbéri Batthyány Kázmér Szakkórház főigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában