Felújítás

2024.02.05. 11:17

Bővítik a kesztölci óvoda épületét, új tornaszobát is kapnak a kicsik

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében megvalósuló „A Kesztölci Kiserdei Óvoda felújítása” című projekt nyitórendezvényén látványterveken keresztül mutatták be, hogyan fogják átalakítani és bővíteni az intézményt.

Walczer Patrik

Farkas Krisztina, Dankó Kristóf, Nagyváriné Radovics Angelika, Erős Gábor és Popovics György is megtekintette az óvodát

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Kesztölc A tájékoztatón Farkas Krisztina polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd történelminek nevezte a beruházást, hiszen intézményfelújításra egy összegben korábban nem kaptak ekkora támogatást. Elhangzott, hogy a TOP Pluszban 300 millió forintnyi összeget nyertek el az épület bővítésére és korszerűsítésére. Bár az elmúlt évtizedekben ugyan voltak kisebb renoválások az 1960-as években épült óvodában, de mára már az épület meg­érett egy szinte teljes körű építészeti, gépészeti, szabványosítási felújításra. Köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárul a projekt megvalósításához és méltatta a képviselő-testületet, hiszen döntésük értelmében az önkormányzat 20 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz. 
Erős Gábor országgyűlési képviselő fontosnak tartja, hogy a gyermekeket méltó körülmények fogadják az óvodában, hiszen a kicsik a napjaik jelentős részét ott töltik. Köszönetet mondott az önkormányzatnak az önrész biztosításáért és méltatta Popovics Györgyöt, hiszen az első percektől kezdve támogatták Kesztölc vezetését a célkitűzéseikben. Reméli, hogy a beruházást követően a gyermekek örömmel vehetik birtokba a megújult épületet. 
Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke felidézte, hogy 2019 óta sikeresen együttműködnek Farkas Krisztina polgármesterrel. Ismertette, hogy a község a TOP-ban 330 millió forintot nyert különböző projektekre, mint például energetikai korszerűsítésre és csapadékvíz-elvezető árokrendszer fejlesztésre. Említette, hogy az előző uniós pályázati ciklusban a vármegyében összesen 47 helyszínen több mint 8 milliárd forintot költöttek bölcsőde- és óvodafejlesztésre. A TOP_Pluszban eddig húsz projekt nyert támogatást 3,5 milliárd forint értékben. Végül hozzátette: fontosnak tartja, hogy a vármegye kisebb lélekszámú települései is a lehetőségekhez mérten fejlődjenek. 
 

Farkas Krisztina, Dankó Kristóf, Nagyváriné Radovics Angelika, Erős Gábor és Popovics György megtekintette az óvodát
Fotó: W. P.

Tornaszobát is létesítenek

Az eseményen Dankó Kristóf okleveles építészmérnök tájékoztatót tartott a tervezés folyamatáról, illetve a kialakult végleges tervekről. Elhangzott, hogy a felújításnak köszönhetően az épület műszakilag megfelel majd a kor igényeinek, arculatilag is jelentősen megújul. A tetőteret be fogják építeni, ahol többek között két csoportszoba is helyet fog kapni. A projekt során egy új, teljes értékű tornaszoba, orvosi szoba, kiszolgáló helyiségek és mosdók is létesülnek. Az intézmény akadálymentes lesz, hőszivattyús rendszert is telepítenek. Végül Nagyváriné Radovics Angelika intézményvezető vezetésével a meghívott vendégek bejárhatták az épületet és megtudhatták, hogy hol, milyen fejlesztések valósulnak majd meg. 
 

A fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában