Ez volt 2023

2024.01.04. 08:25

Tragikus halálesetek vetettek árnyékot 2023 szeptemberére

Öngyilkos fiatal, tóban talált holttest és egy szolgálat közben elhunyt rendőr volt a legtragikusabb bűneset 2023 szeptemberében a vármegyénkben.

Kemma.hu

Tatabányán, az Ifjúság úti tízemeleteseknél vetette a mélybe magát egy fiatalember. Gányai Balázs rendőr őrnagytól, a vármegyei főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy egy 23 éves fiatalembert feltehetően öngyilkossági szándék vezérelte, amikor szeptember 13-án hajnali 2 óra 30 körül, Tatabányán, az Ifjúság út 49-nél, az egyik tízemeletes tömb tetejéről vetette le magát. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretein belül vizsgálja az eset körülményeit, amely egyben azt is jelenti, hogy idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

Holttestet találtak a tatabányai Csónakázó-tóban szeptember 16-án, szombaton. A haláleset körülményeit a rendőrség általános közigazgatási rendtartás szabályai szerint indult eljárás keretében vizsgálja. Azok, akik látták a holttest partra emelését, azt mondták, a hátán fekvő test már merev volt és úgy tartotta a karjait az ég felé, mintha ölelne valakit.

A Terrorelhárítási Központ műveleti tiszthelyettese, Kónya Gábor Lajos szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély szándékosan robbanást idézett elő. A robbanás porig rombolta a házat, amibe épp akkor hatoltak be a Terrorelhárítási Központ munkatársai. a robbanásért felelős J. L. Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen egy, az ingatlana alatt ásott titkos alagútban. Médiaértesülések szerint a trotil nevű robbanószer alapanyagát képező vegyület a Szlovákiában ipari használatra könnyebben beszerezhető hexogén, amely szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában