Rendkívüli

2023.09.20. 20:44

Robbanás miatt veszítette életét egy rendőr Esztergomban, többen megsérültek (helyszíni fotók)

A Kemma.hu információi szerint Esztergom búbánatvölgyi városrészében történhetett robbanás szerdán kora este.

Kemma.hu

A rendőrök hermetikusan lezárták a környéket

Fotó: W. P.

Friss (22:26) Orbán Viktor is részvétét nyilvánította, ahogy a Fidesz-frakció is.

 (21:35): Egy férfi szeretett volna bemenni a lezárt területre, de mondták neki, hogy forduljon vissza. A helyszínen tartózkodó kollégáink láncfűrész hangokat hallanak, lehetséges, hogy a romeltakarítás miatt. Tudósítóink beszámolója szerint a helyszínen még mentősök is tartózkodnak, és egy utcával a feltételezett robbantás helyszínétől zárták le az utat a búbánatvölgyi városrészben. Rendőrök folyamatosan mozognak a környéken, jelenleg több egyenruhás elemlámpákkal járja a környéket. 

Egybecseng az M1 információival az, amit mi is megtudtunk az esztergomi kórházzal kapcsolatban. A közmédia azt írja, hogy a városi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, hogy ellássák a súlyosan sérült rendőröket. A Kemma értesülései szerint is a búbánatvölgyi sérültekre fókuszálnak a kórházban. 

Korábban erről írtunk:

Az M1 Híradó úgy tudja, hogy a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki egy családi házhoz, ahol egy ember egész nap robbantással fenyegetőzött. Hivatalosan nem erősítették meg, de sajtóinformációk szerint egy rendőr is életét veszítette és többen is megsérültek, amikor tényleg bekövetkezett a detonáció. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi robbant fel.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Kemma.hu-nak annyit mondott, hogy később adnak tájékoztatást az ügyben. A megyei hatóságok sem erősítették meg a sajtóhíreket egyelőre. A feltételezett robbanás helyszínét hermetikusan lezárták. A közmédia értesülései szerint az esztergomi kórházban is felkészültek a sérültek fogadására. 

Információink szerint egyébként hosszú percekig vonultak át a szirénázó járművek kora este a városon. Esztergomban most tart kétnapos frakcióülést egyébként a Fidesz-KDNP, de a feltételezett robbanás nem annak, és nem is a résztvevők szállása közelében történt. Viszont épp ezért könnyen valós lehet az a feltételezés, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínre siet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában