Gyász

2023.09.20. 22:19

Orbán Viktor részvétét fejezte ki az Esztergomban elhunyt rendőr családjának

A miniszterelnök megerősítette a korábbi feltételezéseket: tényleg egy rendőr hunyt el Esztergomban. Mint arról beszámoltunk, robbanás történt a búbánatvölgyi városrészben.

Kemma.hu

Orbán Viktor egy Pintér Sándorral közös fotót posztolt közösségi oldalára, és egyben őszinte részvétét fejezte ki a szolgálatteljesítés közben, Esztergomban elhunyt rendőrtiszt családjának. A sebesülteknek jobbulást kívánt a miniszterelnök.

A Fidesz-frakció sajtóközleményt adott ki. Ebben, ahogy azt az MTI is írja,  arról írnak, hogy megdöbbenéssel értesültek az Esztergomban történtekről, és részvétüket fejezték ki, valamint szintén mielőbbi felépülést kívántak a sérülteknek. Ezzel lényegében megerősítették a korábbi sajtóértesüléket, miszerint egy rendőr veszítette életét. 

Mint arról korábban beszámoltunk, szerda kora este Esztergom búbánatvölgyi városrészében robbanás történt, többen megsérültek, egy rendőr pedig életét veszítette. A hatóságok hermetikusan lezárták a környéket. A miniszerelnök és a belügyminiszter is a városban tartózkodott egyébként, ők a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésére érkeztek Esztergomba. A robbanás a tanácskozás és a résztvevők szállásától távol történt. 

Az Origo arról ír, hogy terrorelhárító hunyt el, és hogy négy TEK-es és két tűzoltó sérült meg. A Magyar Nemzet arról ír, hogy a robbantó, akihez túsztárgyaló is érkezett, benzinnel locsolt fel mindent, mielőtt robbantott volna. Szakértők a helyszíni fotók alapján valószínűsítik, hogy gázpalack robbant és nem robbanóanyag. A ház gyakorlatilag megsemmisült, és úgy tudjuk, az elkövető is életét veszítette a detonációban. Helyszínen tartózkodó kollégáink korábban láncfűrászhangokat is hallottak, valószínűleg a lényegében teljesen megsemmisült háznál, a romeltakarításkor használták a szerszámokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában