Koncert

2024.01.15. 17:00

Tatabányán lépett idén először színpadra a Pál Utcai Fiúk

Idén is Tatabányán kezdte 2024-es turnéját a Pál Utcai Fiúk zenekar.

Szalai Nikolett

A Pál Utcai Fiúk tagjai negyvenegy év után is örömmel zenélnek a közönségnek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Szalai Nikolett

Az 1983-ban Szigetszentmiklóson, barátokból alakult alternatív rockegyüttes ismét fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra. A csapat tagjai szombaton este Tatabányán is ugyanakkora elánnal ragadtak hangszert és mikrofont, mint amikor legelőször álltak színpadon. A tagok negyvenegy éve tartják életben a zenekart, közösen.

– Teljesen véletlenül alakult ki, hogy minden évben Tatabányán kezdjük a turnék sorát. Majd mikor erre felfigyeltünk, úgy döntöttünk, legyen akkor ez hagyomány – mondta lapunknak a koncert után a zenekar frontembere, Leskovics Gábor, azaz Lecsó, aki kiemelte, hogy azért tud még a mai napig működni a Pál Utcai Fiúk, mert ők még mindig nagyon szeretik, amit csinálnak. Örömmel zenélnek a közönségnek.

Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a kétórás koncert után közös fotók is készültek a Roxxy Music Caféba ellátogató rajongókkal, és mindenkivel kedvesen, őszintén váltottak néhány szót.

A közönség most már több generációsra duzzadt, a fiatalok és az idősebbek egyaránt kívülről fújják a dalszövegeket. Ez a szombati tatabányai koncertjükre is igaz volt.

Decemberben két új számuk is megjelent, amelyet ezúttal már élőben is hallhatott a nagyérdemű. De természetesen az első albumokról sem maradtak el a klasszikusok. A koncert a közönségkedvenc Bállal zárult, és a tatabányaiak remélik, hogy egy év múlva ismét együtt énekelhetik a zenekarral. Hiszen, ki tudja, „Hány évig tart még a nyár”?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában