Jótékonyság

2024.01.30. 13:55

Példaértékű összefogás Tatán: hatalmas sikere lett az ételosztásnak

2620 adag meleg étel és tartós élelmiszer csomagot osztottak ki nehéz helyzetben élő tataiaknak.

Kemma.hu

Rengetegen vettek részt a programban

Forrás: Tata város/Facebook

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja 2023. december 2. és 2024 január 27. között újra megszervezte azt a kilenc héten át tartó programot, melyben heti rendszerességgel meleg ételt és tartós élelmiszer csomagokat osztottak ki nehéz helyzetben élő tataiaknak. 

Mint írták: az akcióhoz nagy számban csatlakoztak helyi vállalkozások és egyéni adományozók. Az összefogásnak köszönhetően a mögöttünk álló hetekben 53 vállalkozás és tatai óvodások szüleinek együttműködésével közel 15 millió forint értékben valósult meg az ételosztás. Ebből 4 millió forint pénzbeli és 11 millió forint természetbeni adomány volt, ami 2620 adag étel és élelmiszer csomag kiosztását tette lehetővé. 

A helyi óvodákban még tavaly jelent meg a „Hozz egy tábla csokit” elnevezésű felhívás, az ennek nyomán beérkezett édességeket a mikulás, és a karácsonyi csomagokba osztották el. A program segítői között voltak névtelen támogatók is. Minden közreműködőnek köszönik, hogy idén is megvalósulhatott ez az akció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában