Jótékonyság

2022.12.28. 11:11

Több mint százötven családnak segítenek étellel Tatán

Ételosztást szerveznek Tatán. Idén év végén és 2023 elején hetente szervezik a meleg étel és tartós élelmiszerek osztását a művelődési házban. Több, mint 150 családnak segítenek.

G. D. V.

Forrás: Facebook/Tata Város

Tata önkormányzata a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi Csoportjával együttműködve ismét meleg étel és tartós élelmiszercsomagok kiosztásával segíti a nehéz helyzetben élő tataiakat. Az eseményről Michl József, Tata polgármestere beszélt a város közösségi oldalán. 

Az ételosztás az önkormányzat, valamint nagylelkű magánszemélyek és vállalkozások támogatásával kilenc héten át, heti rendszerességgel zajlik 2022. december 3. és 2023. január 28. között. Az önkormányzat év közben folyamatosan figyelemmel kíséri azokat, akik anyagi helyzetük, vagy egészségi állapotuk miatt nehéz helyzetbe kerültek. Ők kaptak meghívást a téli ételosztásra, melynek során heti rendszerességgel vehetik át az adományokat.

A polgármester elmondta, hogy több, mint 15 millió forint értékben gyűjtöttek adományt. Még a tatai óvodások is segítettek: 300 ezer forint értékben gyűjtöttek édességet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában