Rendőrkutyák

2024.01.09. 13:02

Ők a legcukibb rendőrök vármegyénkben +fotók

Két új négylábú érkezett a vármegyei rendőrséghez. Jaffa és Dézi igazi egyéniségek, akik nyomkövetésben segédkeznek gazdáiknak.

Goletz-DeáK Viktória

Elek Gábor, tőle balra Dézi, jobbra Ikon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán mutatta be két új négylábú kollégájukat, akik a Kutyás Szolgálati Alosztályt erősítik.

Mint írták: tavasszal az öt esztendős Dézi, majd decemberben a három éves Jaffa került állományba vármegyénkben. A nyomkövető holland juhászkutya csaknem egy esztendeje szolgál új helyén, míg Jaffa, a németjuhász-belga juhász keverék a csapat legifjabb tagja. Balogh Ferenc címzetes rendőr törzszászlós, kutyavezető új négylábú társáról elmondta, hogy nagyon aktív kutyáról van szó. Korából adódóan játékos, de ha munkáról van szó, mind a nyomkeresés, mind a járőrözés során kiválóan teljesít. A rendőrök pár fotót is megosztottak Jaffáról, amik egy reggeli gyakorlaton készültek, ahol Jaffa fáradhatatlanul dolgozott.

Dézi, Elek Gábor rendőr őrnagyhoz, a Kutyás alosztály vezetőjéhez került, akinek már van egy szintén nyomkövető németjuhásza, a 4 éves Ikon. Az őrnagy a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az elmúlt egy év alatt megismerték egymást Dézivel, aki igazi nőként szeret mindenbe beleszólni. Hamarosan új feladatok is várnak a négylábúra: személykereső képzésre fog menni, ami gazdája szerint jobban fog illeni Dézi egyéniségéhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában