Bővülő értéktár

2024.01.27. 09:00

Méltó módon emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról Tatán

Három új értékkel bővült Tata értéktára tavaly. A Magyar Kultúra napján tartott ünnepségen erről sem feledkeztek meg.

Kemma.hu

Ünnepi műsort szerveztek a Magyar Kultúra napja alkalmából január 26-án Tatán, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban. Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy az eseményen a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Zenekarát valamint Berecz András, ének és mesemondót hallhatták az érdeklődők, Jenei Márta közreműködésével.

 „Egy fa kidől, messze hangzik, nő az erdő, ki hallja?” – kezdte a helyszínen köszöntőjét Michl József polgármester, aki elmondta, hogy Berecz András szavai ezek, melyek nagyon szépen illenek a tatai ünnepséghez.
– A magyar kultúra napja arról is szól, hogy ne csak a rendkívüli, egyedi, botrányos vagy éppen csodálatos pillanatokra figyeljünk fel, hanem a hétköznapok apró történéseire, a csendes, lassú fejlődésre, növekedésre is – mondta a polgármester. 

Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepségen került sor a Tata Települési Értéktárba felvett értékek díszokleveleinek átadására. Az elmúlt évben három új érték került az értéktárba:

  • Dr. Körmendi Géza helytörténeti gyűjtő és kutató munkássága
  • Strobel Árpád helytörténeti kutató munkássága és
  • A Tatai Dandárzenekar katonazene és a magyar népzene népszerűsítése érdekében végzett munkássága

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában