Vélemény

2024.01.16. 09:41

Köztéri reklámokat reklamálhatnak meg az esztergomiak

Véleményükkel járulhatnak hozzá Esztergom lakói egy új szabályozás-tervezet alakításához a köztéri reklámok kapcsán. Az erről szóló felhívásban arról tájékoztatták január 15-én az esztergomiakat, hogy január 1-jén módosult a településkép védelméről szóló törvény.

Pöltl Zoltán

Ennek folyományaként „felhatalmazást kap az önkormányzat képviselő-testülete arra, hogy a településképi rendeletben állapítsa meg a helyi önkormányzat illetékességi területén létesíthető reklámhordozók megjelenésének különös formai (műszaki) követelményeit.” 

A tájékoztatás – melyet a városi honlapon lehet elolvasni – arról is szól, hogy a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítására a reklámhordozók számának korlátozása tekintetében van szükség, illetve hozzáteszik, hogy a módosítást január 31-ig el kell végezni. Érdekesség, hogy a témában kikérik az esztergomiak véleményét, ugyanakkor erre 5 nap áll rendelkezésre. 

Mint írják: „A véleményezési dokumentációval kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket jelen felhívástól számított 5 napon belül Esztergom Megyei Jogú Város főépítészének címezve: írásban (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) vagy elektronikus levélben ([email protected]) tehetik meg.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában