Bejelentés

2024.01.15. 16:17

Késnek a motorok, leáll az esztergomi Suzuki

A Vörös-tenger térségében zajló, kereskedelmi hajók elleni sorozatos támadások miatt késik a Japánban gyártott motorok beérkezése a hazai gyártású S-CROSS és Vitara modellekhez.

Kemma.hu

A Magyar Suzuki esztergomi gyárában január 15-21. között leáll a termelés, tájékoztatta a Kemma.hu-t a Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a vállalat kommunikációs vezetője. A tervek szerint január 22-től a termelés zavartalanul folytatódik Esztergomban, a Suzuki Csoport egyetlen európai üzemében.

A leállás nagyjából kétezer fő munkáját érinti közvetlenül, de mindez nem befolyásolja a Magyar Suzuki munkatársainak munkabérét. A munkaidőkeret – amely 2023. április 1-2024. június 30. között tart - kellő rugalmasságot nyújt a termelés megszervezésében. A munkavállalók a Magyar Suzukinál havi béres elszámolásban vannak, ami azt jelenti, hogy a munkabérüket akkor is megkapják, ha pihenőnapon vannak, azonban a ledolgozáskor is a szokásos bérüket kapják, azaz nem minősül túlórának. Ezzel kiegyensúlyozottan és kiszámíthatóan fizetjük a munkabéreket. A hajók a jövőben alternatív útvonalon közlekednek és úgy tervezzük, hogy január 22-én újraindul a termelés a Magyar Suzuki esztergomi gyárában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában