Reggeltől estig

2024.01.21. 09:55

Fotókon Kompi cica egy napja a Neszmély kompon

A hasánál jobban csak a lustálkodást szereti Kompi, vagyis Bütyök. Végigkövettük a neszmélyi komp cicájának egy napját.

Goletz-DeáK Viktória

Kompi és a komp. Jól állnak egymásnak

Forrás: beküldött

Kompi, vagy ahogy a kapitány kisfia ívja, Bütyök, igazi hajós lett. A macska kialakult rutinnal vesz részt a mindennapi teendőkben.

Már ha tele pocakkal hajlandó megmozdulni kedvenc székéből. A komp egyik utasa bájos fotókat küldött a kandúrról – akit, mint megtudtuk, a gondos, felelőségteljes gazdi már ivartalaníttatott.

A képek nyomán megkérdeztük Farkas Lászlót, a neszmélyi komp kapitányát, hogyan is néz ki kedvencük egy napja. 

– Hajnalban lejön velünk a kompra és a gépház ajtajában kíváncsiskodik befelé hogy hol bujkálunk. Azt nem szeretnénk, ha bemenne a gépházba, mert félünk, hogy a sok mozgó alkatrésztől megsérülne. Utána följön velünk reggelizni, útközben ellenőrzi a bak mellett lakó békát, de az már valahová elvermelt télire. Mire elkészül a reggeli már ő is bent van a révházban, ahol folyamatosan dorombol, dörgölőzik, szinte mindent kér amit mi is. Aztán persze eszik még egy kis cicakaját. Hogy hova fér bele ennyi ennivaló rejtély – mesélte Laci, aki elárulta, hogy a finom házi koszt ellenére kedvence azért vadászni is eljár.

– Ahogy elindulunk az első járat, Bütyök elmegy vadászni. De napközben azért újra meglátogat minket, néha megmutatja hogy mekkora egeret fogott a réten. És természetesen a kedvenc elfoglaltságai közé tartozik, hogy valamelyik fotelban, vagy ágyon kipiheni a fáradalmait – nevet a kapitány, aki szerint Bütyök az utasok kedvence is lett.

– Délután az utasainkkal parolázik, és természetesen nem sért meg senkit azzal, hogy visszautasítana egy-egy finomabb falatot. Este pedig az ügyeletes kollégának dorombol, aztán eldönti hogy hajlandó-e bent maradni a révházban, vagy éjszakai vadászatra indul – teszi teljessé a képet Farkas László.

Mint arról korábban beszámoltunk, Bütyök nem sokkal azután tűnt fel a kikötőben, hogy beindult a kompközlekedés. A kikötő melletti bozótosból jött elő, és azóta nem is ment sehova. Igazi családtag lett. Koppány, a hajóskapitány két éves kisfia első útja is mindig a cirmoshoz vezet, hogy megsimogassa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában