Napi cuki

2023.09.04. 15:17

A neszmélyi kompnak is van már saját cicája - ismerjétek meg Kompit, a szerencsehozó cirmost!

Kompi, a cirmos pár hónapja, a komp nyitása után csatlakozott a csapathoz.

Goletz-DeáK Viktória

Kényelmesen fekszik a kerékpár utánfutójában Bütyök, vagy ahogy mások hívják: Kompi. A cirmos békésen alszik már megszokott vackán. Csak akkor kel fel, ha valaki érkezik a kikötőbe, akkor is csak azért, hogy megnézze, vajon jut-e neki valami finom falat. Ha megtömte a hasát, rögtön vissza is telepszik kedvenc helyére. 

Farkas Laci, a Neszmély hajóskapitánya a Kemma.hu-nak elárulta, hogy Bütyök nem sokkal azután tűnt fel a kikötőben, hogy beindult a kompközlekedés. A kikötő melletti bozótosból jött elő, és azóta nem is ment sehova. Igazi családtag lett. Koppány, a hajóskapitány két éves kisfia első útja is mindig a cirmoshoz vezet, hogy megsimogassa. 

– Jó dolga van itt, van egy kis doboza, kap száraz és nedves tápot is. De mindig az kell neki, ami a kezünkben van. Mi a családommal csak Bütyöknek hívjuk, erre hallgat is. A többiek Kompinak hívják – árulta el a kapitány, aki a kompon azonban nem tart igényt a négylábú matróz szolgálataira.

–  Nem szeretném, ha felmenne a kompra. Hiszen ez nem egy állóhajó, mint a Hajóskanzen. Itt hatalmas gépek mozognak, jövünk, megyünk, nagy dobozokat tologatunk, autók hajtanak fel és le, félő, hogy Bütyök véletlenül megsérülne – mondta a Farkas Laci, aki egyetlen hajós babonában hisz: a cica szerencsét hoz a hajón. Reméljük, Kompi is szerencsét fog hozni a kapitányának!

Mint arról korábban beszámoltunk , a neszmélyi Hajóskanzenben is él egy cica, Pityu. A kandúr körülbelül 5 éve, még egészen kis cicaként érkezett a hajóskanzenbe, ahol az állatbarát dolgozók enni adtak neki. Nem is kellett neki ennél több, úgy döntött, jó helye lesz a kikötőben. Így vált Pityu az állóhajó macskájává. Azóta, mint egy kiskirály, úgy járkál a hajón és a környéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában